Katarina Radivojević
PrintScreen/YT
Katarina Radivojević

PrintScreen/YT

Katarina Radivojević, Foto: PrintScreen/YT

Popularna glumica koja već godinama živi i radi u SAD, angažovana je kao spoljni saradnik u našem diplomatskom predstavništvu.

Radivojevićeva nema diplomatski status, već je zadužena za poslove iz oblasti kulture, a ugovor sa njom je potpisan na tri meseca, pišu Novosti.

U Njujorku za sada ne postoji srpski kulturni centar, a prema procenama nadležnih, angažovanje naših ljudi iz sveta kulture koji već žive na tlu Amerike bila je najisplativija verzija. Naša glumica je nedavno u srpskom konzulatu u Njujorku učestvovala u obeležavanju stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata. Ona je početkom novembra, u prostorijama konzulata, izvela monolog iz monodrame “Milunka Savić” autora Vesne Stanojević, a uoči projekcije dokumentarnog filma “Milunka Savić – heroina Velikog rata”.

Pročitajte još:

Katarina Radivojević, koja je u Srbiji stekla slavu naslovnom ulogom u hit ostvarenju Zdravka Šotre “Zona Zamfirova”, pre nekoliko godina preselila se u Los Anđeles. Iako u Americi za sada nije postigla značajniji uspeh, ostala je u SAD, ali je zadržala i glumačku poziciju u Srbiji.