GRADONAČELNIK BEOGRADA: "Kao i nebrojeno puta kroz istoriju, i danas ćemo izaći kao pobednici"

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić smatra da se ne može opravdati razaranje gradova i država.

Zoran Radojičić
Zoran Radojičić, Foto: Beoinfo

Povodom 21. godišnjice od početka NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije, gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić rekao je da se na današnji dan, iako ponovo pred teškim iskušenjem, sa bolom sećamo strašnog zločina i svih nedužnih žrtava, koje će srpski narod pamtiti zauvek.

Radojičić je kazao da ćemo kao i nebrojeno puta kroz istoriju i danas, suočeni sa virusom korona, izaći kao pobednici, uz solidarnost, hrabrost, zajedništvo, snagu i disciplinu, koju, kako kaže, itekako posedujemo, saopšteno je iz Gradske uprave.

Gradonačelnik je naveo da se ne može naći opravdanje za razaranje infrastrukture gradova i države mimo svih legitimnih vojnih ciljeva i pravila i dodao da je gubitak ljudskih života nenadoknadiv.

Napomenuo je da i dalje nema odgovora na pitanje zašto za stradanje 2.500 civila i više od 750 pripadnika Vojske Jugoslavije i MUP-a, kao i za živote dece, niko nije odgovarao, niti je ičija odgovornost utvrđivana.

Važno je da se taj zločin ne zaboravi, a pre svega da se ne zaborave ljudi koji su svoje živote dali za odbranu časti svoje zemlje, kazao je Radojičić, a navodi se u saopštenju Sekretarijata za informisanje.

Povezane vesti

 • Korisnik: Nevena
  28/03/2020 - 21:57
  Cim je i jedna osoba mrtva,nema tu nikakve pobede
 • Korisnik: Car
  24/03/2020 - 18:40
  Bravo za gradonačelnika!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi