Otvoreno pismo
Privatna arhiva
Otvoreno pismo

Privatna arhiva

Otvoreno pismo, Foto: Privatna arhiva

Pismo prenosimo u celosti:

Poštovani gospodine Krivokapiću,

ja sam rođen u Baru 1967. godine, odrastao sam i školovao se u tadašnjem Titogradu, današnjoj i vekovnoj Podgorici, koju sam napustio 1987. godine. Poreklom sam, sa očeve strane, Vasojević, bratstvo Bakića, sa majčine strane Komanin, veliko bratstvo Radulovića.

Srbin sam iz Crne Gore, najstariji unuk velikog Luke Radulovića, kraljevog oficira. Praunuk Rista Radulovića, koji je, sa svojim rođenim bratom Gavrilom, bio pobednik Bitke za Skadar, a obojica su odlikovani od kralja Nikole, zlatnim i srebrnim likom Obilić medalje. Sinovac sam i počivšeg Stefana Bakića, čije ime i nosim, a koji je poginuo pri oslobođenju Sarajeva 1945. godine. Nadam se, gospodine Krivokapiću, da Vam je jasno za koju Crnu Goru su se borili moji preci i protiv koga. Ja sam onaj sa kojim ste pričali i koji Vam je čestitao pobedu telefonom, pet minuta pre nego što ste se obratili javnosti Crne Gore.

Rekavši ovo i predstavivši se, moram da pitam, da li je moguće da ste dozvolili da osoba koja je organizovala doček za zlikovca Hašima Tačija, ponižava moju braću i sestre? Doveli ste ga na sveto mesto Ostrog, najvećeg od svih, Svetog Vasilija, gde postavlja ultimatum da nema mesta za Srbe u vršenju vlasti.

Na tom svetom mestu, sve to aminuje jedan od najbližih saradnika Mila Đukanovića na sprovođenju referenduma iz 2006. godine, što mu, kao i mnogi naši ljudi, nisam zaboravio i nikada mu neću to oprostiti.

Da li je moguće, gospodine Krivokapiću, da su ove sudbonosne odluke u rukama onog koji ne može da prežali što nije mogao da ostvari svoju želju da dođe na čelo jedne od najznačajnijih institucija za Srbiju i srpski narod? Zbog toga on, izgleda, ne može da oprosti mojoj Srbiji i mom predsedniku Aleksandru Vučiću.

Prilažem fotografiju koju ste mi poslali 31. avgusta, u 00:30 časova i pitam Vas – da li je osoba sa fotografije izvor Vaših informacija o navodnoj povezanosti moga predsednika Aleksandra Vučića i Mila Đukanovića?

Voleo bih da mi javno odgovorite na pitanja koja sam Vam postavio u ovom pismu, gospodine Krivokapiću.

Komentari (7)

Sam

25.09.2020 08:45

Jos jedan veliko Srbin.Dokle petljanje u drugu drzavu.

Boris

25.09.2020 09:45

Tako kaži Amerikancima,Englezima,Njemcima...ima ih veoma mnogo koji se petljaju u tuđu državu. Crna Gora nije tuđa država. Jesi li pročitao pismo od gospodina Bakića.

gjacovic

25.09.2020 10:13

Zdravko Krivokapić nekorumpiran i pošten čovek, zato mnogima smeta.

Boris

25.09.2020 10:24

Moram te razočarati,ja volim Srbiju a i Crnu Goru. Za razliku od tebe,tu je razlika između nas dvojice. I ne samo između nas dvojice.

Mackica

25.09.2020 12:05

I nas zanima sve ono sto zanima gospodina Bakica.

Aco

25.09.2020 12:37

U pismu gradonačelnika Subotice svaka stoji i vidi se da je iz duše sastavljeno mada sumljam da će dobiti odgovor od Krivokapića.

milica27

25.09.2020 13:08

Zaista je nedopustivo od gospodina Krivokapića da ovako sudbonosne odluke dopusti da budu u rukama onog koji ne može da prežali što nije mogao da ostvari svoju želju da dođe na čelo jedne od najznačajnijih institucija za Srbiju i srpski narod!