Hit tvit
printskrin
Hit tvit, Foto: printskrin

* Dačić, Čanak i Stamatović bili gosti u hit tvitu

* Povela se žestoka rasprava

* Otkriveno je ko je pozvao Vučića

Na početku emisije ministar Dačić je potvrdio da je Togo povukao priznanje takozvanog Kosova i pokazao notu o povlačenju rekavši da je ona doneta 28. juna na Vidovdan.

"Možda bi i ona dohvatila motku da tuče decu u kafiću?"

AUTOR: Alo.rs/Novosti/I.L. DATUM I VREME: 25.08.2019. 17:29 "Licemerno zvuče njihova zalaganje za prava Hrvata u Srbiji u situaciji kada se Srbi napadaju zato što gledaju prenos utakmice Crvene zvezde". Ivica Dačić, Foto: Printscreen Hrvatskom ministarstvu spoljnih poslova bolje bi bilo da se pozabave time što njihova predsednica sramno ćuti posle prebijanja Srba u Uzdolju i Đevrskama, poručio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Togo je tako postao 15. država koja je povukla priznanje.

On je u žestokoj raspravi sa Čankom istakao da Srbija vodi izuzetnu diplomatsku bitku za kompromisno rešenje, ali u međuvremenu, ne odustaje od lobiranja za povlačenje priznanja lažne države.

Dačić je podsetio i na jednu tajnu diplomatije, odnosno šta je predsednik Rusije Valdimir Putin rekao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću nakon serije povlačenja priznanja.

- Kada je 13. zemlja povukla priznanje Kosova, Putin je Vučiću rekao: Svaka vam čast na ovim povlačenjima priznanja - kaže Dačić.

Kako navodi srpski ministar spoljnih poslova, naš državni vrh tada je shvatio koliki je zapravo uspeh postigla naša diplomatija.

PROČITAJTE JOŠ:

 BONUS VIDEO: Goran Vesić prognozira rezultat utakmice Jang Bojs - Crvena zvezda