Milena Ivanović
Alo!/ Dejan Briza
Milena Ivanović

Alo!/ Dejan Briza

Milena Ivanović, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Supruga ubijenog lidera kosovske Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, Milena Ivanović, izjavila je da nije ničiji politički predstavnik, iako je konstantno napadaju na društvenim mrežama samo zato što neće da optuži svoju državu za ubistvo muža.

"Znam kako je kad je neko nepravedno optužen, Oliver je kroz to prošao. Stojim čvrsto iza svojih stavova i ne planiram da nalogodavce i izvršioce ubistva tražim na ulici, već kroz institucije i kod nadležnih organa", poručila je Milena Ivanović.

Ona je ponovila da 16. januara, na dan ubistva supruga, neće učestvovati u najavljenim protestima opozicije jer to smatra sramnom zloupotrebom porodične tragedije.

Pročitajte još:

 

Ona je rekla da će tu godišnjicu obeležiti dostojanstveno i mirno tako što će sa sinom Bogdanom zapaliti sveću u Hramu Svetog Save.

"Gde su ti koji organizuju i pozivaju na proteste bili pre tri i po godine, kada je Oliver nevin ležao u zatvoru? Zašto nisu protestovali 16. januara prošle godine kad je ubijen" Zašto sada, šta to znači?", pita Milena Ivanović.

Ne želi, kako ističe, da dozvoli da zloupotrebljavaju ime njenog supruga kako bi proteste 16. januara učinili masovnijim.

Milena Ivanović sa sinom

Privatna arhiva

Milena Ivanović sa sinom, Foto: Privatna arhiva

"Sad su glasni, kad Olivera više nema, a mene prozivaju, optužuju... Znaju da Olivera narod poštuje i da bi njemu u čast mnogi izašli na ulice. Narod ne sme da dozvoli da bude izmanipulisan", kazala je Ivanović.

"Zašto nisu izdvojili sat vremena da ga posete dok je bio u zatvoru? Zašto mu nisu dali podršku kada se, pošto je izašao na slobodu, kandidovao za gradonačelnika Kosovske Mitrovice?! Radila sam tada s njim kampanju i pisala onima koji sada protestuju da ga podrže pismom podrške, Izignorisali su ga oni koji su sad najgrlatiji u tome da se navodno za njega bore", navela je Ivanović.

Ona je dodala da je njen suprug tada bio jako razočaran, ne želeći da imenuje ljude u koje je Oliver Ivanović bio razočaran.

"Pa, kad su ćutali tada, neka ćute i sada", navela je Ivanovićeva, dodajući da su tada pisma podrške poslali Saša Janković, Boris Tadić i Aleksandar Šapić.

 

 

Komentari (2)

zagor

09.01.2019 08:25

Glupa, maloumna opozicija, ništa im nije sveto!!

Marija

09.01.2019 11:28

Zaista, gde su bili svi i iz vlasti i opozicije kada je bio u zatvoru.Ako su tada cutali neka cute i sada,Toliko postovanje zasluzuje.