Hit tvit
Printscreen/ Pink
Hit tvit

Printscreen/ Pink

Hit tvit, Foto: Printscreen/ Pink

- Ne treba niko sa strane da bude tumač naše istorije. Treda da se setimo koliko je ljudi stradalo tada, od vojnika do građana. OVK je bila na spisku terorističkih organizacija do leta 1998. godine. Kako je došlo do situacije da Tačija proglašavaju Džefersonom Kosova? A evo sad je u Hagu. Dobro se sećam te večeri, izašli smo na balkon Demokratske stranke. Nisam verovao da bombarduju moj grad - kaže Jovanović i dodaje da je tada ubijen Slavko Ćuruvija dok je držao Branku Prpu za ruku.

Mi ne možemo da živimo sa glavom u pesku i da nam uvek neko drugi bude kriv za to što se desilo, podvlači Jovanović.

- Ćuruvijin brat nam je rekao "napravljen je spisak, pobiće vas". Ne mogu da kažem "bombardujte nam zemlju", jer to niko normalan ne može da kaže. Ali moramo biti svesni odgovornosti ovde. Mislim da ova izjava nije pametna posle 20 godina - zaključuje Jovanović.

Prema novom istraživanju, Srbija je prvi put sada između 2015. i 2019. ima neto priliv obrazovane, mlade radne snage, kaže Brnabić.

- Više se mladih vratilo u Srbiju nego što je otišlo u inostranstvo. Tako se Vučić bori i za Kosovo, više nego bilo ko pre njega. Ako govorimo i bombardovanju, ne slažem se sa Čedom. Je l' to bombardovanje bilo vladavina prava? Nije, već vladavina sile. To je bila agresija na Srbiju koja je bila monstruozna. I da bude još gore, sve to se zove "Milosrdni anđeo".