Kina, pomoć, aerodrom
Tanjug
Kina, pomoć, aerodrom

Tanjug

Kina, pomoć, aerodrom, Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da će medicinska pomoć koja je stigla iz Kine spasiti na stotine hiljada života u Srbiji.

Vučić je tokom istovara medicinske i zaštitne opreme, uključujući maske, respiratore i drugi potreban materijal, rekao da su srpski piloti ponosni na ono što su uradili, jer znaju koliko je to važno za srpski narod u ovom trenutku.

"Retko kada ćete da vidite da srpski piloti s ponosom nose, osim srpske zastave, i neku drugu zastavu, zato što znaju da nam je neko u tako teškim trenucima pomogao", rekao je Vučić novinarima tokom istovara pomoći koja je avionom "Er Srbije" sinoć dopremljena iz Kine u Beograd.

Kineski lekari u Beogradu

screenshoot

Kineski lekari u Beogradu, Foto: screenshoot

Na pitanje novinara šta smo sve dobili, Vučić je rekao da ne može to da kaže, jer ima takav dogovor sa amabasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo i sa predsednikom Kine Si Ðinpingpom.

"Dobili smo mnogo i Kinezi su pokazali ne samo prijateljstvo i ljubav prema našem narodu, već i solidarnost, a čini mi se da mi na to na racionalan način odgovaramo. Emocije su mnogo važne, jer su spasili stotine hiljada života građana Srbije. Beskrajno im hvala na tome, a posebno Siju, kineskoj državi i narodu i ambasadorki Čen koju nećemo zaboraviti", rekao je predsednik.