Igor Jurić
Tanjug/ Dragan Kujundžić
Igor Jurić

Tanjug/ Dragan Kujundžić

Igor Jurić, Foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić

Kako tvrdi advokat Svetozar Vujačić, on može biti krivično gonjen zbog širenja panike i nereda, za šta je zaprećena kazna do pet godina zatvora!

- Izašao je u medije sa strašnom pričom da sigurno zna da postoji političar koji muči decu, da su deca ugrožena. Time je izazvao paniku i haos u javnosti. Uz to je mesecima govorio da će nadležnima reći o kome se radi tek kada prikupi dovoljno validnih dokaza, a tako nešto za prijavljivanje slučaja i za sam početak procesa uopšte nije bilo neophodno. Po našem krivičnom zakonu, za pedofiliju je zaprećena kazna duža od 10 godina i zato on ima obavezu da prijavi onoga na koga sumnja i nije njegovo da prikuplja dokaze, nego je to na tužilaštvu i policiji - smatra Vujačić.

Božidar Spasić, bivši šef specijalnog tima Službe državne bezbednosti, ističe da Jurićevo oklevanje da navede ime političara predatora po njemu znači da Jurić zapravo ne raspolaže informacijama o takvoj osobi, već da je imao samo neke nagoveštaje, sa kojima se zaleteo u javnost i sada ne može nazad.

- Iskreno mislim da je trčao pred rudu i naneo veliku štetu i sebi i fondaciji, a uz to su mu se i zatvorili izvori i svi kanali koji su tek bili počeli da mu daju informacije o toj temi. Ovo će, nažalost, znatno uticati na renome fondacije koju vodi, ali i svih akcija koje pokreće - ističe Spasić. On naglašava da javnost sada očekuje spektakl, padanje krupne zverke, ali je uveren da se, ako taj političar uopšte postoji, radi o nekoj marginalnoj političkoj ličnosti.

Astrolog: Čekaju nas brojne afere

Astrolog Ružica Kralj je za naš list povodom ovog slučaja navela da ćemo na epilog morati da čekamo čak do sledeće godine...

- Političar pedofil postoji, ali njegovo ime nećemo saznati ni pre ni posle izbora, nećemo ga saznati i čuti ni do kraja 2020, nego tek sledeće godine. Sumnjaće se, mnogi će se tresti, ali Jurić neće progovoriti ni u tužilaštvu ni u policiji, rešen je da ćuti do daljnjeg. Teško je vreme pred nama, čekaju nas brojne afere, brojni potresi na političkoj sceni, ali ova eksplozija za sada neće odjeknuti. Planete su prosto takve, nema mira, ali nema ni pravde, što je još važnije kad je reč o ovom slučaju - tvrdi Ružica.

 

Tužilaštvo: Tražićemo detaljnije podatke

- Više javno tužilaštvo je formiralo predmet i pozvalo Igora Jurića da povodom navoda koje je izneo u medijima iznese bliže podatke koji su neophodni za dalje postupanje nadležnog javnog tužilaštva - rekla je Irena Bjeloš, portparol tužilaštva. Drugi detalji u vezi sa ovim predmetom nisu saopšteni.

 

Komentari (6)

zagondzija

04.06.2020 13:09

Ja bih njega u zatvor da nesto zna rekao bi imao bi zastitu drzave ovako pravac iza resetaka

Tanja

04.06.2020 16:30

@zagondzija - On je trazio zastitu ne za sebe nego za dete i porodicu tog deteta a sta je dobio i koliko su oni sigurni u tu zastitu drzave a to sto nezeli da odkrije iz jos jednog razliga a to je sto nema dovoljno dokaza da ga posalje u zatvor jer kod nas para vrti gde burgija nece

Marija

04.06.2020 14:39

A ko ce ici u zatvor sto se par godina nemoze resiti ubistvo Jelene,Ko je tamo zasticen,

pravda

04.06.2020 14:52

Ima ono "živ klan ne do klan,živ pečen ne do pečen" bolje Juric da je kriv nego neko drugi.PODRŠKA JURICU

gojko

04.06.2020 19:39

@pravda - nedoklan, nedopečen... tako se ispravno piše

Verica

04.06.2020 15:36

A ja mislim da treba da ostavite čoveka na miru. Prvo niste doživeli ono što je on a drugo lepo čovek rekao, ima snimke koji nisu dovoljni za sud, trebaju mu svedoci koji očito ne žele da svedoče. Svi znaju da su političari zaštićeni pa se ljudi boje ili je nešto drugo u pitanju. U svakom slučaju Jurića ostaviti na miru. Saznaćemo mi koji političar je u pitanju a dali će i da odgovara, to je diskutabilno.