Jug Radivojević
Printscreen youtube
Jug Radivojević

Printscreen youtube

Jug Radivojević, Foto: Printscreen youtube

 

Direktor Beogradskog dramskog pozorišta Jug Radivojević osudio je jučerašnje događaje tokom promocije knjige Gorana Vesića u galeriji „Progres”.

To je bio organizovani i uopšte ne spontani niti pravičan napad. To što se dešavalo bilo je vrlo ružno

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 15.10.2019. 15:48 Osuda sinoćnjeg nasilja Svetislav Bule Goncić, Foto: print screen * Glumac Svetislav Goncić osudio je sinoćnja dešavanja nakon promocije „Knjige o Beogradu" Gorana Vesića * To što se dešavalo bilo je vrlo ružno * To je bio organizovani i uopšte ne spontani niti pravičan napad na gospodina Vesića Glumac Svetislav Goncić osudio je sinoćnja dešavanja nakon promocije „Knjige o Beogradu" Gorana Vesića, kada je grupa Đilasovaca nasrnula na zamenika gradonačelnika i kasnije spaljivala knjige.

 

–Zaista sam ostao bez reči i ne mogu da nađem pravi komentar na takav vandalski čin. Uskratiti humanitarnu pomoć i spaljivati knjige u centru Beograda stvarno je strašno. Sve to ukazuje da smo kao društvo potpuno izgubili kompas, kao i da aktuelna opozicija demonstrira silu sramnim necivilizovanim postupcima – rekao je Radivojević.

Oglasio se Vesić nakon skandala koji su napravile pristalice opozicije: Inspiracija im bio Haradinaj! (VIDEO)

Ako su do večeras neki građani Srbije imali dilemu i nisu prihvatali to što smo politiku Dragana Đialasa nazivali nacističkom, imali su priliku da se večeras uvere da su oni iskreni i pravi naslednici nacista, napisao je na svom Fejsbuk nalogu zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

 

On je apelovao da se „vratimo osnovnim ljudskim načelima” osudivši svaki vid nasilja, a naročito nad knjigom.

BONUS VIDEO: Đilasove pristalice pokušale da linčuju Marka Ilića