Milenko Jovanov
privatna arhiva
Milenko Jovanov

privatna arhiva

Milenko Jovanov, Foto: privatna arhiva

Dragan Đilas je danas kao samouki istražitelj, poput Ilije Čvorovića, predstavio rezultate svoje istrage, koji ne pokazuju ništa drugo, osim ogromne nervoze koja Đilasa mori od kada se u javnosti pojavila tema o tajnim računima na kojima je sakriveno 68 miliona dolara.

Đilas je sam rekao da je podneo krivične prijave protiv svih koji su u javnosti govorili o ovim računima. Zašto, onda, ako je već uveren u to da je sve izmišljeno, mirno i staloženo ne sačeka ishod ovih postupaka i presude u svoju korist, nego na svojim konferencijama za novinare, pred odabranim medijima, on nastupa i kao tužilac i kao sudija i kao veštak i kao svedok?!

Odgovor je jasan. Zna i Đilas šta je istina i vrlo dobro zna šta će sve na tim suđenjima da se pokaže i dokaže, pa zato danas organizuje javno suđenje, čija je uloga da se u javnosti stvori određena slika, kako bi se vršio pritisak na pravosudne organe koji bave Đilasovim slučajem.

Jedino se postavlja pitanje da li Đilas ovom tragikomičnom predstavom želi da dokaže da je nevin, ili da je dozvoljeno iskoristiti poziciju u vlasti i omogućiti sopstvenim kompanijama prihod od 619 miliona evra, jer on je i juče pokazao da nema nameru da odustane od svog već razrađenog biznisa. On traži nacionalnu frekvenciju za svoje televizije, traži podobne urednike na RTS-u, samo da bi zatim usledila preprodaja sekundi i novo bogaćenje.

Međutim, Đilas će shvatiti pre, ili kasnije, da njegovog novog bogaćenja na račun građana neće biti, a ono staro će uskoro morati da objašnjava, ali ne pred odabranim novinarima, već pred državnim organima.

Komentari (6)

Ana

06.05.2021 14:25

Zna dobro Dragan Djilas sta je istina.

Filip

06.05.2021 14:54

Đilas je samouki istražitelj poput Ilije Čvorovića - predstavio je rezultate svoje istrage, koji pokazuju njegovu nervozu zbog tajnih računa

Milan

06.05.2021 15:23

Pa čemu nervoza Dragane, provaljen si još odavno. Opustite se sad malo.

stevo

06.05.2021 18:35

@Milan - Djilas je svestan da ga narod ne zeli i da nema sta da trazi na izborima sledece godine

Ivana

06.05.2021 19:49

Dragan Đilas mora u zatvor, sve je već rekao ko je i šta je.

ElezM

06.05.2021 22:12

@Ivana - @Ivana Biće to uskoro vrlo brzo smeši mu se Zabela.