ZAŠTO POJEDINI ĆUTE Jeremiću je sve dozvoljeno, a on i dalje bruka Srbiju!

Svi akteri svetske korupcionaške afere decenije uhapšeni su ili stavljeni na stub srama, samo se Vuk Jeremić, lider NS-a, bez obzira na to što je zbog tih prljavih poslova saslušavan na sudu u Njujorku, stalno nekako izvlači!

Vuk Jeremić
Vuk Jeremić, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

I dok su Patrik Ho, bivši ministar unutrašnjih poslova Hongkonga, i Šeik Tidijan Gadio, bivši ministar spoljnih poslova Senegala, uhapšeni, za njihovog pajtosa Sema Kuteše, nekadašnjeg predsedavajućeg GS UN-u i bivšeg ministra spoljnih poslova Ugande, tamošnje nevladine organizacije zatražile su da mu se zabrani bilo kakvo javno delovanje. Naši sagovornici ocenjuju da bi bilo sasvim logično da su prema Jeremiću tako postupile i naše NVO i time sprečile da „probisveti poput njega brukaju Srbiju“.

 

Iz Srpske lige poručuju da, nažalost, ne postoje patriotske NVO u Srbiji koje bi zatražile da se Jeremiću zabrani javno delovanje.

- Od 5. oktobra do danas NVO rade protiv interesa Srbije uz obilno finansiranje belosvetskih centara moći. Sada i po ovom primeru vidimo da je gora situacija kod nas u Srbiji nego kod njih u Ugandi. Sve ove godine državni aparat je koristio sva sredstva da zatre i uništi sve što je srpsko, rodoljubivo i patriotski raspoloženo. Ljudi su hapšeni i ubijani, setimo se ubijenih Panića i Krstića. Vlast je progonila, hapsila, maltretirala sve patriotsko, a pomagala, finansirala i negovala sve izdajnike kojih je čak i danas prepun državni aparat. Kada se oslobodimo prodajnih duša, tada će Srbija biti u rangu Švajcarske, a danas smo gori od Ugande - kaže za naš list Aleksandar Đurđev, predsednik SL-a, pa nastavlja:

Aleksandar Đurđev
Aleksandar Đurđev, Foto: Printskrin

 - Gospodin Jeremić, kao ozbiljan političar, mora da objasni građanima zašto je upleten u svetsku aferu s mutnim radnjama i prodajom oružja, te zašto je blizak saradnik Patrika Hoa. Takođe, Jeremić je dužan da objasni za koje prljave poslove je dobio 200.000 dolara od katarske ambasade iz Berlina i 120.000 dolara od katarske ambasade u Vašingtonu - zaključuje Aleksandar Đurđev.

Vulin: Jeremiću se smeju i svetske diplomate

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je da je Vuk Jeremić izneo još jednu neistinu na račun predsednika Srbije, ocenivši da se „lažima sitnog politikanta“ podsmeva cela Srbija, ali i svetski zvaničnici i diplomate.

- Još jedna u nizu neistina, koju je izneo lažljivac Vuk Jeremić na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predstavlja čist izraz najdublje mržnje prema predsedniku Srbije i prema njenim građanima - naveo je Vulin, aludirajuići na Jeremićev tvit u kojem Vučića pita za ručak i sastanak sa Sorošem i kada planira naredni tajni susret s Tačijem o razgraničenju. Na tu Jeremićevu objavu reagovala je Laura Silber, portparolka Fondacije za otvoreno društvo Džordža Soroša, koja je napisala: „Izgleda da ste ponovo prevareni“.

Milica Đurđević Stamenkovski iz pokreta „Zavetnici“ navodi da će naše NVO pre sakriti nego osuditi Jeremićeve prljave poslove jer „vrana vrani oči ne vadi“.

Milica Đurđević
Milica Đurđević, Foto: Nenad Vujanović

 - Za ovdašnje NVO Srbi su krivi i za ozonsku rupu, ali nećete ih čuti da se oglašavaju povodom brutalnog kršenja ljudskih prava srpskog naroda. Otuda i ne treba da nas čudi što će oćutati aferu s Jeremićem. Nataša Kandić je dobila orden od Haradinaja, a Jeremić javno priznanje od Tačija da je pomogao takozvanu državu Kosovu pred Međunarodnim sudom pravde. NVO će skrivati Vukov prljav veš, jer su oni lice i naličje američke spoljne politike. Imaju isti zadatak i istog nalogodavaca. Naš narod je lepo rekao: „Vrana vrani oči ne vadi“ - kaže naša sagovornica.

Patrik Ho
Patrik Ho, Foto: Tanjug/AP

Inače, na suđenje Patriku Hou prošlog meseca kao svedok bio je pozvan Jeremić, koji je pred sudom ispitivan nekoliko sati. Kako su pisali mediji, lider NS-a sve vreme je bio vidno nervozan, zamuckivao je, govorio isprekidane rečenice, gubio glas… Posebno je to bilo izraženo kada su mu postavljana nezgodna pitanja o odnosima sa Hoom, kome zbog teških krivičnih dela preti čak 30 godina robije.

Ho pao zbog mita

Glavni Jeremićev prijatelj i finansijer Ho uhapšen je u Njujorku pod sumnjom da je američkim zvaničnicima u Africi ponudio mito od 2,9 miliona dolara za unapređenje prava nafte i razvoja u Ugandi i Čadu za firmu CEFC iz Šangaja. Ta kompanija uplaćivala je novac i na račune Vuka Jeremića. Ho će tokom daljeg suđenja biti suočen i s novim dokazima o švercu oružja u Libiju i Katar.

 

 

Pratite nas na Instagramu Facebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

 • Korisnik: milab
  22/12/2018 - 13:27
  Vuk ne bi trebalo da se javlja posle svih skandala.
 • Korisnik: MV
  22/12/2018 - 13:02
  Zašto se ovom čoveku uopšte daje medijska pažnja? Obrukao nas je u svetu na sve načine.
 • Korisnik: zaza
  22/12/2018 - 12:54
  Jednom recju zalosno
 • Korisnik: saska
  22/12/2018 - 12:53
  Jeremic je budala
 • Korisnik: Maja
  22/12/2018 - 12:35
  Ne moze vise mozak da popamti sve Jeremiceve zavere, uvrede, izdaje Srbije.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi