EKSKLUZIVNO ZA ALO Dačićeva reperka se obratila javnosti i odbrusila svima: Bez lažne skromnosti, znala sam da ćete reagovati! (VIDEO)

Poslanica iz redova SPS, Jelena Mihajlović izvela je muzički performans u Skupštini Srbije, na taj način što je repovala na kraju svog izlaganja

Jelena Mihailović
Jelena Mihailović, Foto: screenshot

Ona je za naš portal objasnila svrhu tog performansa, a njenu izjavu vam prenosimo u celosti.

"S obzirom da dolazim iz sfere muzike, dobro poznajem muzičko stvaralaštvo i van okvira klasične muzike kojom se bavim te sam upravo u jednoj pesmi koja je napisana i otpevana 1981. godine uočila aktuelnost i podudaranje tema koje se tretiraju u toj rep numeri (Kandidati Mandati) i tema o kojima se i danas diskutuje u parlamentu i društvu. Odlučila sam da na kraju svog izlaganja stihove pokušam da "odrepujem" kako bi zaintrigirala, kako skupštinski tako i auditorijum koji je pratio skupštinska događanja preko različitih medija, za probleme čije rešenje prilično tapka u mestu već nekoliko decenija, bez obzira na velike napore koji su uloženi prethodnih godina i za koje sam sigurna da će biti uloženi i ubuduće, a na šta sam na neki način želela da podsetim i novoizabranu vladu i potencijalno podstaknem na razmisljanja u pravcu iznalaženja načina i metoda da bi se ti problemi prevazišli.

Moj utisak je da je predsednik Skupštine i predsednik SPS-a gospodin Dačić još za vreme mog izlaganja, iako iznenađen, sa simpatijama prihvatio moje izlaganje i način mog "nesvakidašnjeg" obraćanja poslanicima i novoizabranoj vladi. Čini mi se da su sve kolege iz poslaničkog kluba imale razumevanja za način mog obraćanja u datoj situaciji a nisam primetila bilo kakve negativne vibracije od kolega poslanika iz drugih poslaničkih grupa jer je većina prisutnih u parlamentu pozdravila aplauzom moje izlaganje koje se u suštini ticalo tema kojih smo svi apsolutno svesni i kojima ćemo se, sigurna sam, vrlo detaljno baviti na sednicama u toku mandata. Bila bih lažno skromna kada bih rekla da nisam očekivala burnu reakciju javnosti, pogotovo na društvenim mrežama, ali pošto mi je cilj i bio da podstaknem interes ne samo Skupštine i novoizabrane vlade već celokupne javnosti za teme koje sam pomenula u mom izlaganju, zadovoljna sam odzivom javnog mnjenja (bez obzira na slaganje ili neslaganje sa mojim stavovima), pogotovo u delu koji se odnosi na krilaticu "rezultati, rezultati, pa tek onda ponovni mandati" oko koje sam primetila konsenzus u pozitivnim reakcijama.

Duboko sam ubeđena da do uspeha u rešavanju problema može da dovede samo zajedništvo zakonodavne i izvršne vlasti u sadejstvu sa svim gradjanima naše zemlje."

Povezane vesti

 • Korisnik: Boris
  29/10/2020 - 16:21
  O fala ti Bože💪🇷🇸 Da ne gledamo više Čanke ,Jovanoviće,Dinkiće,Pajkiće,Đeliće,Svilanoviće....lista je dugačka. Oni nisu znali ni boje Srpske zastave niti ih je bilo briga za Srbiju.
  • sladjana @Boris
   29/10/2020 - 17:38
   Zaboravio si da kazes da nisu znali ni da repuju, sto je valjda najgore....
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi