Lazar Lešnjak
printscreen
Lazar Lešnjak

printscreen

Lazar Lešnjak, Foto: printscreen

 

* Lazar Lešnjak svedočio da je bio žrtva torture koja je trejala celu noć

* Lešnjakov kum Marko Bastać ga je navodno vezao, tukao i davio kesom koju mu je stavljao na glavu

* Sve je počelo kada Lešnjak nije dostavio Bastaću kovertu od, kako tvrdi, mita za omogućavanje nastavka ilegalne gradnje koji su investitori slali predsedniku opštine Stari Grad

 

Lazar Lešnjak koji je krajem oktobra svedočio o torturi kojoj je navodno bio izložen od strane svog kuma i predsednika opštine Stari Grad Marka Bastaća uključio se sinoć kasno u dnevnik televizije O2 i izjavio da su posle tog svedočenja počele pretnje njemu i njegovoj porodici.

Lešnjak je u telefonskom razgovoru izneo uznemirujuće detalje o onom što mu se dešava nakon što je izašao u javnost sa podacima o Bastaću.

- Objasnio sam javnosti šta se desilo. Nije mi jasno zašto se još uvek raspituju za mene kod supruge Dejana Stojanovića. Upućuju pitanja i članovima moje porodice: Gde se ja nalazim? Da li se zna gde sam trenutno? - priča Lešnjak.

On je izrazio zabrinutost za svoju, i bezbednost svoje porodice.

- Pustite državne organe da rade svoj posao. Hoću da podvučem crtu. Ja svoj stav ne menjam. Sve što sam pričao je istina i spreman sam da svedočim o tome pred pravosudnim organima - rekao je Lešnjak.

Marko Bastać, Lazar Lešnjak

Printscreen

Marko Bastać, Lazar Lešnjak, Foto: Printscreen

Kako navode na O2, glavni operativac u zastrašivanju Lešnjaka i njegove porodice je Dejan Stojanović zvani Deksi Evro, najbliži Bastaćev saradnik i načelnik komunalne inspekcije Stari Grad.

- Dejan je bio prisutan to veče. Nije me udarao i učestvovao u tome, ali on je takođe kum Marka Bastaća i jedan od njegovih ljudi od najvećeg poverenja - tvrdi Lešnjak.

Ovakvi pritisci i pretnje predstavljaju mafijaški metod zastrašivanja kako bi se Lešnjak sprečio da svedoči o kriminalnim radnjama predsednika opštine Stari Grad, navodi se na kraju priloga.

Pročitajte i:

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"

 

 

 

Komentari (4)

Aca

14.11.2019 11:03

Bastać je zaslužio za ovo veliku zatvorsku kaznu

Jovan

14.11.2019 11:05

Ne kaže se danas badava u Srbiji ne daj Bože da ti kum bude Bastać.

Gaga

14.11.2019 11:07

Opozicijia sve vise gubi kompas !

Ratko

14.11.2019 16:29

Jel Bastac ovaj sa naocarima ko bi reko fin neki covek na ranu da ga stavis!