Aleksandar Vučić
Tanjug/Tanja Valić
Aleksandar Vučić

Tanjug/Tanja Valić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Tanja Valić

Predsednik Aleksadnar Vučić obišao je danas rekonstruisani internat Vojne gimnazije, u čiju obnovu je uloženo oko 180 miliona dinara.

Vučić je tom prilikom izrazio bojazan, povodom jučerašnjih zbivanja na Kosovu i Metohiji, za ono što će tek doći, te poručio da Srbija neće dozvoliti iživljavanje nad srpskim stanovništvom i najavio dalja ulaganja u Vojsku Srbije.

„Ako neko misli da može da se iživljava nad našim stanovništvom i da to može da ponavlja, a onda da bude ''puj pike ne važi'' i da za to traži sumnjiva objašnjenja - to neće moći“, poručio je on.

OVO JE ŠEST NAJSTRAŠNIJIH ŠIPTARSKIH UPADA NA SEVER! Uhapsili su Marka Đurića, krvolok Tači se bahatio po Gazivodama, a ono što se dogodilo pod brojem pet će vas posebno ZAPREPASTITI!

Aleksandar Vučić

Tanjug/Tanja Valić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Tanja Valić

Vučić je, obilazeći rekonstruisanje prostorije Internata Vojne gimnazije, naglasio da će država, polako ali sigurno da obnavlja stvari koje smo podizali četiri ili pet decenija, a u međuvremenu u te objekte nije ulagano.

Ukazao je, u izjavi novinarima, da nismo više suočeni sa trendom smanjenja prijava dece u Vojnu gimnaziju, rekavši da se ove godine prijavilo čak 440, a primljeno će biti 90.

„To znači da deca sve više osećaju da će država da brine sve više o vojsci i njenim pripadnicima. Kroz izgradnju jeftinih stanova i uvećanjem plata oni će moći da računaju na sigurnu egzistenciju za sebe i svoje porodice“, objasnio je on.

 

Vučić je kazao da bi danas, obilazeći ovaj objekat, bio mnogo srećniji da se nije desilo ono što smo juče videli na KiM.

„Veoma brinem za ono što će tek da dođe, i to je jedini razlog što nisam danas srećan“, poručio je on.

Upitan koliko je zabrinut za vojnike zbog jučerašnjih događanja na Kosmetu Vučić je ukazao da država u vojnike ulaže ogroman novac za njihovo školovanje, i da ljudi koji se za takav posao opredeljuju znaju da se ne kandiduju za manekene.

U vezi jučerašnje situacije na Kim izrazio je nezadovoljstvo reakcijom NATO, koji je, prema njegovim rečima izneo laži, a kritikovao je i EU, čiji se predstavnici javljaju samo onda kada prođe kritično stanje.

„Nevezano za to mi ćemo da razvijamo našu vojsku, i podižemo životni standard naših vojnika, da budemo spremni da čuvamo naš narod. To je nešto što je svrha vojske i zbog čega postoje vojske u svim zemljama sveta“, objasnio je on.

Predsednik je internat obišao u društvu ministra odbrane Aleksandra Vulina, čije je ministarstvo izdvojilo sredstva za obnovu, načelnika Generalštaba Vojske Srbije Milana Mojsilovića, načelnika Vojne akademije generala Bojana Zrnića i načelnika Vojne gimnazije pukovnika Miroslava Gvozdenovića.

 

Komentari (7)

saska

29.05.2019 11:14

Mislim da je veoma vazno da narod zna u kavoj se situaciji nalazimo

Maka

29.05.2019 11:23

I narod je jako zabrinut za ono šta će biti.

Nena

29.05.2019 18:19

@Maka - Svi smo mi zabrinuti jer znamo kakvi su Albanci i na sta sve spremni.

Vika

29.05.2019 14:06

Zao mi je sto ovog coveka toliko toga pritiska, da ne moze ni lepim stvarima da se obraduje. Ali, ipak, nalazi snage da se posveti i teskim stvarima, a i onome sto je dobro i lepo za nasu zemlju.

Nikodije

29.05.2019 17:30

To sto se desilo nas brine sve, vazno je da gradjani Kosova znaju da predsednik nece dozvoliti maltretiranje naroda.

MAJA

29.05.2019 18:57

Cela Srbija je zabrinuta,a i region bi trebalo da se zapita.

Gojko

29.05.2019 23:04

@MAJA - Novonastala situacija je itekako zabrinjavajuca.