Aleksandar Vučić
Shutterstock
Aleksandar Vučić

Shutterstock

Aleksandar Vučić, Foto: Shutterstock

Izbori neće biti održani 3. maja, rekao je sinoć predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da će biti u ustavnom roku.

- Izbora će biti, ali ne 3. maja. Sam sam kriv što sam obećao da ću ih pomeriti, ali mi se ta greška više neće ponoviti. Biće izbori kad zakon propisuje, a Tanja Fajon i Milan Antonijević svakako neće odlučivati o tome. Izvinjavam se građanima Srbije, moraće da trpe političku scenu mesec dana duže - rekao je Vučić sinoć u emisiji "Hit tvit".

Aleksandar Vučić

TV Pink printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: TV Pink printscreen

Kako je rekao, Milan Antonijević je sebi dao dozvolu da ustavnu i ekskluzivnu nadležnost predsednika Republike prekroji i donese datum za održavanje izbora.

- Pomeraju rokove za izbore, a znaju da narod i pored toga neće za njih da glasa. Hoće da im izlazimo u susret, a nije im dovoljno sve što smo promenili. Tako neka ponižavaju neku drugu zemlju, Srbiju nećete - rekao je Vučić, govoreći da je pomeranje izbora na krajnji datum koji Ustav podrazumeva, proisteklo u međustranačkom dijalogu uz posredovanje EP, koji je organizovao Antonijević.

Vučić je istakao da je ljudima sve jasno, i dodao da se po ovom pitanju ne slaže sa Milanom Antonijevićem i Ljiljanom Smajlović, koja je rekla da smatra da je Antonijević pokušao da pomogne izbornom procesu.

- Radim svoj posao u skladu sa zakonom, i ako hoćete da imate fikusa, takav nisam i nikada neću biti. Milan zna da sam u pravu, kao što sam u pravu i za cenzus. Hoću da postignem čišćenje SNS-a na lokalu, koji će morati da se ponašaju odgovorno i želim da vratim politički život u parlament - rekao je Vučić.