Aleksandar Vučić, Milorad Dodik
Alo.rs
Aleksandar Vučić

Alo.rs

Aleksandar Vučić, Foto: Alo.rs

"Ja nisam video nikakvu inicijativu i nisam spreman da nešto osuđujem ili hvalim nešto što nisam video. Pojma nemamo šta stoji u tome, ni da li postoji", rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuvši se na slovenački "non pejper" koji je podigao ceo Balkan na noge. On je komentarisao i način na koji je u Srbiji propraćena priča o ovom dokumetu:

"Iznenađen sam licemerjem beogradske čaršije, koja napada nešto o čemu nema pojma. Ja ne znam, a je l vi stvarno verujete da vi znate, ako ja ne znam. Značajno je izražen autošovinizam kod Srbija, kod kvazi elite, koja misli da svaki put kada Srbi treba nešto da dobiju, čak i ako to ne postoji, nekome odmah treba odrubiti glavu. Niko od vas nije skočio a svakoga dana komadaju Srbiju, nama menjaju granice!,  rekao je Vučić.

Predsedsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da ideja o mirnom razlazu BiH nije nova, te da ona postoji kao odgovor na mogućnost da BiH ne može da funkcioniše.

"Nisam video nikakav dokument, ali je impresivnio kolika se galama oko toga digla. Svi su jednistveni u činjenici da Bosna, ovakva kakva je, ne može da funkcioniše. Dolaziću ovde da ubeđujem Vučića da prihvati takav koncept. Mislim da opciju o mirnom razlazu treba staviti kao jednu od relevantnih u budućnosti. Moja koncepcija je mirni razlaz, a ne rat. Srbija ima svoje međunarodne obaveze kao garant Dejtonskog sporazuma i ja to razumem. BiH se urušava i zato Srbija mora nešto da kaže. Ubeđivaću Vučića", rekao je Dodik.

Vučić je istakao da, iako sa Dodikom nije saglasan, saslušaće šta ima da mu kaže, jer je to, kako je rekao, njegova obaveza.

"Sa velikim oprezom i strahom gledam na to, jer znam koliko nam je važna stabilnost, ali saslušaću Dodika, iako ne mora da znači da smo u svemu saglasni. Moja obaveza je da ga čujem. Pojma nemamo šta stoji u tome ni da li postoji", rekao je Vučić.

Komentari (1)

Twerko

15.04.2021 14:12

A,gde je njemu maska???? Svi oko njega imaju maske,a on je nema.Zašto???