Aleksandar Vučić
Tanjug/Tara Radovanović
Aleksandar Vučić

Tanjug/Tara Radovanović

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Predsednik Srbije je izrazio svoju zabrinutost, bez rezerve.

- Brojke brinu, ali uz to situacija je i dalje bolja nego u drugim delovima Evrope. Izražavam posebnu zahvalnost lekarima, razgovarali smo kako da ukažemo poštovanje tim ljudima, doneli smo odluku da do kraja godine svi zdravstveni radnici dobiju jednokratnu podršku od 10.000 dinara. Spremni smo da gradimo nove, brze privremene bolnice, jedino ne znam gde ćemo da pronađemo lekare i medicinsko osoblje. Sve više ljudi je na respiratorima i u bolnici i to raste geometrijskom progresijom, situacija je zabrinjavajuća, ali mi nismo uspaničeni i stvari držimo pod kontrolom. To nije pod apsolutnom kontrolom, ali neuporedivo više nego druge zemlje sveta, Evrope i regiona - istakao je Aleksandar Vučić.

Podsetimo i na to da je predsednik rekao da nam predstoji ozbiljan skok u broju novozaraženih.

- Danas očekujemo više od 1200 zaraženih, 602 lica na teritoriji grada Beograda, više od 50 posto zaraženih pripada Beogradu - rekao je predsednik.

On je dodao da je ovo najteži dan u Srbiji:

- Razgovarali smo kako da se suprotstavimo najtežim brojkama. Preko 90 odsto bolesnika su kovid bolesnici i ono što je dodatno važno je kako da se u budućnosti izborimo i reagujemo po pitanju vakcine, izražavm posebnu zahvalnost našim lekaraima. Treba im ukazati poštovanje i doneli smo odluku da svi zdravstveni radnici dobiju pomoć od 10 hiljada dinara i stalno povećanje plarta od prvog januara - rekao je Vučić.