PONOVO U KLINČU Toma žestoko isprozivao Dačića, sad mu je Ivica ODBRUSIO!

Šef diplomatije Ivica Dačić oštro je reagovao na ocenu bivšeg predsednika Tomislava Nikolića da je „načinio po državu štetan, nediplomatski potez iznoseći u javnost deo prepiske predsednika Srbije sa poglavarom Rimokatoličke crkve“.

Ivica Dačić
Ivica Dačić, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Dačić je poručio da štetu državi nije naneo on, već Tomislav Nikolić.

Mihajlović IZVISIO za SELEKTORA, navijači NE VERUJU OČIMA ko je došao!

- Mi ćemo dopustiti da papa ode na Kosovo, a ne može da dođe u Srbiju. Nemoj posle da se žalimo ako Vatikan prizna Kosovo - istakao je Dačić za „Alo!” i prokomentarisao optužbe Tomislava Nikolića.

Moj ljubavnik je bio GEJ I ŽIGOLO, a ni ja nisam bio baš VERAN!

- Nisam ja naneo štetu državi što sam objavio istinu o papinoj poseti, već je Nikolić naneo štetu državi što je prvo pozvao, pa otkazao posetu Pape - kazao je šef diplomatije i dodao da je to nezabeleženo.

Dečak (14) pokušao da SILUJE devojčicu (6)! Malena je počela da PLAČE i govori da je BOLI, ali on nije hteo da prestane!

- Ako već mora da pita Crkvu, što je nije pitao pre nego što je uputio poziv. Ovako smo ispali neozbiljni, a papa nije samo verski lider, već i šef države koja nije priznala Kosovo i koja nam je veoma važna u borbi za Kosovo. Papa je išao svuda oko nas i te zemlje nisu ništa manje pravoslavne od nas, išao je u neke od njih na poziv šefa države, a ne patrijarha. Ja nemam pravo da pozovem papu, ali ako ga naša država već zove, i on odgovara da prihvata poziv, neodgovorno je da se tek onda konsultuje s Crkvom i otkazuje poseta. Uostalom, ako Crkva vodi državu, šta će nam onda takav predsednik - poručio je Dačić.

Mihajlovićeva: Zašto je problem da papa dođe u Srbiju?

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade, izjavila je juče da ne vidi u čemu je problem da papa Franja poseti Srbiju, imajući u vidu da je naša zemlja sekularna država, ali i to da Vatikan nije priznao nezavisnost Kosova.

- Zašto je problem da papa dođe u Srbiju? Da li to znači da ako ja kažem da nemam ništa protiv da dođe u Srbiju manje volim Srbiju i da sam izdajica srpskog naroda? Jedno je odnos SPC i Vatikana i oni treba da grade odnos na svojim uzajamnim odnosima i planovima. Mislim da država tu ne treba da se mesa - rekla je ona komentarišući izjavu bivšeg predsednika o eventualnoj papinoj poseti.

Podsetimo, Nikolić je rekao da je u pozivu papi Franji 2016. da poseti našu zemlju naveo da ga zove isključivo u svojstvu predsednika Srbije, a da do posete može da dođe tek ako se ugovori susret pape i patrijarha Irineja.

Ovako je Zoran Marjanović ODREAGOVAO kad je ugledao ćerku

Nikolić, kako se navodi, ocenjuje da je Dačić, iz njemu poznatih razloga, „načinio po državu štetan, nediplomatski potez iznoseći u javnost deo prepiske predsednika Srbije sa poglavarom Rimokatoličke crkve“.

- Ne znam da li je od bilo koga tražio odobrenje da to učini. Od mene nije. Obraćam vam se kako bi srpska javnost imala potpunu informaciju o razlozima koji su me motivisali da pozovem poglavara Rimokatoličke crkve da poseti Srbiju. U tom pozivu naveo sam da ga zovem isključivo u svojstvu predsednika Srbije, a da do posete može da dođe tek ako se ugovori susret pape i patrijarha Irineja, zato što papa nije samo državni, već i verski poglavar - naveo je nekadašnji šef države.

Nikolić smatra da odnosi sa drugim državama, posebno dogovori koji nisu sprovedeni, ne treba da budu izneti u javnost.

- Posebno ako ih iznose neovlašćena lica, bez saglasnosti predsednika Srbije koji ih je inicirao ili u njima učestvovao - rekao je bivši predsednik.

JOŠ VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS PROČITAJTE OVDE.

 • Korisnik: Beca
  14/07/2018 - 17:26
  Treba postovati njihovu podrsku po pitanju KiM. Ne vidim problem u tome da papa dodje u Srbiju, prave preveliki problem bez problema. A sto se ostalog tice treba sve lazi, sva neispunjena obecanja i nedovrsene stvari biti iznete pred narod. Da se zna ko sta jeste a sta nije uradio.
 • Korisnik: Nevena
  13/07/2018 - 23:13
  Ni crkva ni njih dvojica se ne pitaju da li će papa biti pozvan da dodje ili ne.
 • Korisnik: mexico
  13/07/2018 - 23:12
  Mnogo buke ni oko čega.
 • Korisnik: Fudbaler
  13/07/2018 - 22:58
  Potrebno je ipak pitat Rusku pravoslovnu crkvu.Ybog toga je neophodno da se sastanu i jedni i drugi tu je Toma u pravu.
 • Korisnik: Borko
  13/07/2018 - 10:18
  Vatikan je država koja nije priznala samopriznatu državu Kosovo, i treba ceniti i poštovati taj njihov gest. Kada su interesi države u pitanju, Crkva treba da Blagoslovi svaki pokušaj za unapređenje i dobrobit kako države, tako i naroda.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najnovije - Alo.rs