Ivica Dačić
Tanjug / Dragan Kujundzic
Ivica Dačić

Tanjug / Dragan Kujundzic

Ivica Dačić, Foto: Tanjug / Dragan Kujundzic

- Kada su videli da SPS ulazi u vladu pao im je kamen sa srca, ali su bili šokirani kada su čuli da njihov lider dolazi na čelo parlamenta, jer su očekivali da ostane u Nemanjinoj. S druge strane, Dačić je znao kakav je dogovor postigao i njemu je bilo najbitnije da resore dobiju njegovi funkcioneri, te je svesno žrtvovao sebe - kažu naši sagovornici i dodaju da predsednik SPS-a nije bio najsrećniji zbog tog rešenja.

- Pristao je, šta će. Kada bi Ružić ostao bez ministarstva, to bi izazvalo turbulencije u stranci. Mnogi u SPS-u su strahovali da bi Ružić krenuo da ruši Dačića i cepa stranku, a to socijalistima nije potrebno, jer su naredni izbori za samo godinu i po dana - tvrde naši izvori.

Branko Ružić

Alo / Dejan Briza

Branko Ružić, Foto: Alo / Dejan Briza

Prema rečima naših sagovornika, socijalisti bi u narednoj vladi mogli da dobiju tri ministarstva.

- Aleksandar Antić, Branko Ružić i Slavica Đukić Dejanović dobiće svoje resore. Tako da je sada mir u kući, a Dačić u Skupštini - zaključuju naši sagovornici.

Lider SPS-a je, nakon sednice Predsedništva SNS-a, poručio da je najveća čast biti predsednik Skupštine.

- Za svakog državotvornog političara najveća je čast biti na čelu najvišeg predstavničkog tela i nosioca ustavotvorne i zakonodavne vlasti u Republici Srbiji - kazao je on, nakon što je predsednik Aleksandar Vučić saopštio da će aktuelni ministar spoljnih poslova ubuduće biti na čelu novog parlamenta.

Orlić potpredsednik

Skupština Srbije danas će nastaviti konstitutivnu sednicu na kojoj bi poslanici trebalo da izaberu Dačića za predsednika, a Vladimira Orlića za potpredsednika, saznaje „Alo!“. Biće imenovan generalni sekretar i formirana radna tela. Lider SNS-a Aleksandar Vučić rekao je da će do četvrtka biti formirani svi odbori u Narodnoj skupštini, da će u petak poslanička grupa podneti Predlog zakona o ministarstvima, kao i da će se preko vikenda to razmatrati. Glasanje o tim predlozima se očekuje u ponedeljak, a ekspoze mandatarke planiran je za sredu.

- Zajedno sa predsednikom Republike Srbije i Vladom Republike Srbije, Narodna skupština će dati ključan doprinos razvoju i budućnosti Srbije, uz puno jedinstvo koje obezbeđuje stabilnost i prosperitet zemlje - poručio je Dačić.

Pročitajte još:

 

Komentari (3)

Đorđe

22.10.2020 08:42

Ако мисли да би Ружић почео да цепа странку ако му не буду задовољене све жеље и амбиције, требало је одмах да га избаци пошто ће временом жеље само да му расту и на крају ће странку или преотети или поцепати.

Jul

22.10.2020 08:56

Znači Ružić,glavna faca,ccc

Mare

22.10.2020 10:33

Da li je moguce da nemozemo da se resimo ovih kadrova iz Daciceve partije i raznih Krkobabica. Pa SNS je osvojio apsolutnu vecinu. Jos da Vulin ostane i da se konstatuje da je mir u kuci a likovi beznacajni ko ovi Djilasovi.doxyx