Ivica Dačić
Tanjug
Ivica Dačić

Tanjug

Ivica Dačić, Foto: Tanjug

Zvaničnici Kine besni su na srpskog ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića jer smatraju da izbegava da otputuje u posetu ovoj zemlji, piše Kurir pozivajući se na diplomatske izvore.

- Dačićeva jučerašnja izjava da planira taj put, ali da ozbiljno razmišlja o tome kako da se vrati iz Kine zbog epidemije korona virusa i karantina za sve koji se vraćaju iz ugroženih područja, ozbiljno je razbesnela kineske zvaničnike koji smatraju da je na ovaj način ponizio srpsko-kinesko prijateljstvo - objašnjava izvor.

- Otvoreno ismevanje Kine, koja je stajala uz Srbiju čak i u vreme NATO bombardovanja, u današnjim teškim trenucima po Kinu je sramotno za jednog šefa diplomatije i to pogotovu Srbije. Kina ga više neće smatrati prijateljem zemlje, ali će svakako nastaviti da poštuje predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Zapravo jedino će poštovati Vučića, dok će odnos prema Ivici Dačiću dramatično promeniti - kaže izvor.

On ističe da Kina to neće pokazati odmah, kao i svaka zemlja koja vodi mudru i ozbiljnu diplomatiju, ali će kasnije to demonstrirati kroz svoje postupke.

Da podsetimo, Dačić je juče, između ostalog rekao, da nije samo pitanje kako da ode u Kinu, s obzirom na suspenziju letova ka toj državi, već je još teže pitanje kako se iz Kine vratiti, s obzirom da karantin traje 14 dana.

- Procedura raspisivanja izbora će početi 4. marta. Zamislite da ja budem u izolaciji, a nema ko da mi potpiše listu za učešće na izbore- rekao je Dačić, bez obzira na važnost ove posete Kini.

Komentari (7)

l

19.02.2020 16:08

Neka zovu Vučića. On će sigurno da dođe.

Sladjan

19.02.2020 20:59

Apsolutno dacic u pravu,STA treba da ide tamo I da se razboli!!!!!!ko je lud od vas sto pisete komentare da idete u pakao!!!!nisam stvarno mislio da je dacic pametan covek,iako je politicari....

Bruce Lee

19.02.2020 22:06

Srbiji niko nije pružio ruku dok nas je bombardovala Evropa!!

forisgetnis

19.02.2020 22:27

Socijalista Slobin

Dakle ovako

19.02.2020 22:55

Dacica bas i ne cenim previse kao politicara, Ali, Dacic je pre svega Obican covek, koji Ima Porodicu, pa ga SKROZ PODRZAVAM, a Ako bas moramo, pa VELIKI I JEDINI I NEZAMENLJIVI vucic, neka ga zameni, INACE SVE RADI NAJBOLJE ZA SRBIJU

Syam

20.02.2020 03:09

Ako su n prijatelji onda ovo me Mora nista puno da znaci. Ja ne volim ni one koji se nadju I uvredjeni lako. Hvala Im za veto Ali Sam sigurna da Dacic nije hteo da ih uvredi . U ostalom, ko zna da li je ova informacija tacna. Nista vise nije za verovanje

Jovisa

20.02.2020 05:53

Zaista nečuven postupak Dačića, danas kada svi hrle u Kinu on izbegava posetu Korona virusu. Mislim da zaslužuje ekspresnu smenu sa ministarskog mesta na koje treba da posle da postave nekoga iskusnog iz redova Sns. Srećom u toku je predizborna kampanja pa će predsednik odlučiti ko je naj bolji izbor. Ja navijam za Đurića on je iskusan kadar Sns.