Dačić
MSP
Dačić

MSP

Dačić, Foto: MSP

Drugog dana posete Pekingu, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se sa potpredsednikom NR Kine Vang Ćišanom.

Potpredsednik Vang i ministar Dačić su izrazili zadovoljstvo zbog izuzetno kvalitetnih odnosa na nivou sveobuhvatnog stratateškog partnerstva.

Ministar Dačić je istakao da poseta Kini u vreme epidemije koronavirusa predstavlja pokazatelj solidarnosti Srbije i njenog naroda sa Kinom. On je izrazio nadu da će Kina u najskorijoj budućnosti pobediti u borbi protiv epidemije.

Potpredsenik Vang je naveo da je borba za obuzdavanje epidemije koronavirusa borba za bezbednost i zdravlje kineskog naroda, ali i globalne zajednice u celini, jer su napori Kine, koji počinju da daju rezultate, uštedeli dragoceno vreme za mnoge države.

Uz ocenu da poznavanje prošlosti doprinosi učvršćivanje međusobnog prijateljstva, sagovornici su razmenili mišljenja o pitanjima iz istorije Jugoslavije i Srbije.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pozvao je potpredsednika Vang Ćišana da poseti Srbiju.

Posebnu pažnju privukao je jedan detalj na početku susreta Dačića i Vanga. Potpredsednik Kine obratio se Dačiću na srpskom.

- Dobrodošli. Dobar dan. Drago mi vas je videti - rekao je Vang.

Detaljnije pogledajte na snimku.