Ivica Dačić
Tanjug, Sava Radovanović
Ivica Dačić

Tanjug, Sava Radovanović

Ivica Dačić, Foto: Tanjug, Sava Radovanović

“Predsednik Narodne skupštine biće Ivica Dačić. Još ne mogu da govorim o ostalim imenima", izjavio je predsednik Vučić nakon sednice Predsedništva SNS.

Predsednik Vučić je istakao da je SNS dobio ubedljivu većinu i da je na njima velika odgovornost, kao i odluka da li da pozovu još nekog u koaliciju.

On je istakao da je na sednici doneto šest zaključaka u kom pravcu će funkcionisati nova vlada, a jedan od njih je i ograničeno trajanje nove vlasti.

- Doneti su zaključci da se formira vlada sa ograničenim trajanje do parlamentarnih izbora koji će biti održani u isto vreme kada i predsednički, a najkasnije do aprila 2022. godine - rekao je Vučič.

Jedan od zadataka je borba za interese srpskog naroda i Srbije na Kosovu i Metohiji i očuvanje vitalnih interesa Srbije na Kosovu i Metohiji.

- Ta borba je teška, nju vodimo osam godina, i za nju neću da okrivim samo prethodnu vlast, jer taj problem traje, a 2008. godine je kulminirala. Za to je potrebno jedinstvo našeg naroda i spremnost za kompromisno rešenje i ulazak u razgovore o tome - rekao je Vučić.

Pročitajte još: