Srđan Nogo
Alo!/Dejan Briza
Srđan Nogo

Alo!/Dejan Briza

Srđan Nogo, Foto: Alo!/Dejan Briza

Kako se zove otac Srđana Noga? Da li je služio vojsku? Koliko je dugo studirao i koja mu je prosečna ocena? Ovo su samo neki od podataka o poslaniku i bivšem članu "Dveri" Srđanu Nogu koje je gotovo nemoguće pronaći. Da li su oni skriveni jer je Nogo možda na nekom tajnom zadatku ili je prosto reč o nebitnom političaru sklonom nasilju? Ko je zapravo ovaj javnosti malo poznat ili potpuno nepoznat čovek koji se pominje i kao jedan od neformalnih vođa desničarskih grupa odgovornih za divljanje na beogradskim ulicama.

Preporučujemo i:

Miloševićevim tragovima

Detalje iz svoje biografije Nogo izgleda krije. Jedan od odgovora koji se nameće je, da se možda ovaj takozvani desničar, ali svakako političar agresivnih i opasnih stavova, za kakvog se Nogo prodaje javnosti, zapravo stidi.

Tako je ostao skriven otac Sreto, nekadašnji aktivni dugogodišnji ne samo član već i funckioner SPS. Sreto Nogo dobio je zabranu putovanja i izdavanja viza 2000. godine dok je bio na funckiji sekretara saveznog ministarstva za telekomunikacije. Otac mlađeg Noga bio je među onima koji čine ili podržavaju režim predsednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića i koji su "najrevnosniji u gušenju delovanja demokratskih snaga i nezavisnih medija u Srbiji". Otac je i danas aktivan i predsednik je Udruženja "Osiromašeni uranijum".

Večiti student

Za razliku od oca Srete, koji je profesor prava, sinu studije i nisu tako brzo išle. Osim da ih je baš odužio, Nisu pronađeni precizni podaci koliko je godina zapravo pohađao Pravni fakultet. Oni koji ga poznaju, po dolasku u "Dveri", kažu da je to bilo bezmalo decenijsko školovanje.

- Nešto oko desetak godina… Možda osam… ali svakako mnogo duže nego što traju studije. Fakultet je završio kada je već bio političar, član pokreta Dveri – kaže sagovornik.

Pročitajte još: