Irena Vujović
Gradska opština Savski venac
Irena Vujović

Gradska opština Savski venac

Irena Vujović, Foto: Gradska opština Savski venac

Vandalizam i nasilan upad u Narodnu skupštinu Srbije, napad na pripadnike policije čega smo nažalost i sinoć bili svedoci u Beogradu, divljanje na ulicama, paljenje i uništavanje imovine koja pripada svim građanima su za najžešću osudu. Očigledno je da se radi o dobro organizovanom, agresivnom političkom protestu koji nema nikakve veze sa koronavirusom, već ima za cilj nasilno preuzimanje vlasti.

Poražavajuće je to što neki brutalno nasilje i vandalizam pokušavaju da predstave kao miran građanski protest. Pristojni gađani svoje nezadovoljstvo potencijalnim uvođenjem mera u borbi protiv kovida-19 ne bi izražavali paljenjem i uništavanjem svog grada. Ovde se radi o organizovanoj grupi huligana i političkih ekstremista koji ne žele ništa dobro svojoj zemlji i građanima, što su dokazali izazivanjem nasilja i nereda na ulicama.

Strašno je što predstavnici lažne političke elite čija su ideologija i program nasilje, a cilj vlast bez izbora jer podršku u narodu nemaju, ne odustaju od svojih bolesnih političkih ambicija i pokušaja destabilizacije Srbije, dovodeći time u opasnost i zdravlje svih građana.

Pristojna, demokratska Srbija neće ustuknuti pred huliganima i batinašima i uvek će biti i stanju da sačuva mir i stabilnost i zaštiti svoje građane i imovinu - rekla je Vujović.