Zaev
Alo/Ana Paunković
Zoran Zaev

Tanjug/AP

Zoran Zaev, Foto: Tanjug/AP

Italijanska „Verita“, koja je prva otkrila razmere korupcijskog skandala „Reket“ zbog kojeg su se iza rešetaka našli Boki 13 i bivša tužiteljka Janeva, sada je objavio nove dokaze koji povezuju premijera Zorana Zaeva i šefa tužilaštva za organizovani kriminal Vilmu Ruskovsku.

Vučić tražio od voditeljke da kaže istinu - Đubre izdajničko, slobodno recite!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje u Jutarnjem programu Prve televizije gde će odgovarati na pitanja u vezi sa aktuelnim temama. 11.10 Predsednik je dodao da će uskoro biti iznet nacionalni investicioni plan od 10 milijardi evra. - Kada uložite ogroman trud i rad i još ne smete da pričate o tome, ljudi to vide - istakao je predsednik Srbije.

Prema novim informacijama, Zoran Zaev se otvoreno obratio Ruskovskoj kako bi blokirao 750.000 evra koje je tada biznismen Siljan Mickovski uplatio za jedan projekat. Uskoro je stigao i demanti iz Skoplje, pa je državni tužitelj Ljubomir Jovevski u izjavi za MUP naveo da su posredi „spekulacije jer u to vreme Ruskovska nije bila na čelu tužilaštva“. S druge strane, Laris Gaiser, analitičar i profesor geopolitike, navodi da „Jovanovski i Panovski pokušavaju da negiraju činjenice za koje ga optužuju da nisu istinite, pravdajući se time da Ruskovska u to vreme nije bila šef tužilaštva za organizovani kriminal, iako je bila članica kancelarije i u položaju da utiče na odluke“.

Pročitajte još:

- Ukoliko već tvrde da naša priča nije istinita, bilo bi bolje da pruže dokaze kako su upravljali slučajem, a ne da se vade na tehničke nesuglasice! Zašto ne odgovore na sva pitanja. Sada mogu da otkriju sve dokumente! Državno tužilaštvo je od avgusta imalo vremena i mogućnosti da odgovara na moja pitanja i mejlove, ali to nije uradilo. Oni su na pogrešnoj strani priče. Nisam ja - naveo je Gaiser i dodao:

- Da l’ nam to sada Panovski poručuje da je Ruskovska u zamenu dobila poziciju glavnog tužitelja? Jer sve ukazuje na to.

BONUS VIDEO: VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!