Aleksandar Vučić
Printscreen
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

 

* U okviru Beograda na vodi danas u podne se otvoren je Bulevar Vudroa Vilsona, Beogradski park i ulica Nikolaja Kravcova.

* Svečanosti prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić

* U razgovoru sa našim novinarom istakao da postoje stvari o kojima sada ne može da priča

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svečano je otvorio Bulevar Vudroa Vilsona, Beogradski park i ulicu Nikolaja Kravcova u Beogradu na vodi, a potom je odgovarajući na pitanja našeg novinara istakao da politika Srbije mnogima smeta i potvrdio da je priča o izvozu našeg naoružanja deo mnogo ozbiljnije kampanje protiv naše države.

Na naše pitanje da li je nedavni pokušaj iznošenja dokumentacije iz fabrike oružja "Prvi partizan" zapravo deo sveobuhvatne kampanje određenih interesnih grupa da uruše srpsku namensku industriju, o čemu je Alo.rs već pisao, predsednik Vučić je rekao:

- To je samo jedan od faktora. Imamo mnogo ozbiljnije probleme. Ta tema urušavanja srpske namenske industrije je mnogo teža i ozbiljnija. Slučaj nije u tolikoj meri povezan sa ovim hapšenjem. Vojnu neutralnost Srbije, nezavisnost i samostalno donošenje odluka, mnogi ne mogu da podnesu i sa time će se nastaviti.

Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Naš novinar je podsetio predsednika na izjavu Stoltenberga "da Srbija sama može da bira svoj put", a zatim upitao ko su ljudi koji vrše pritiske na Srbiju.

Vučić je potom istakao da je generalni sekretar NATO-a bio "korektan po pitanju opredeljenja Srbije", ali da postoje i stvari o kojima ne može da priča.

- Ima tu mnogo stvari o kojima sada ne mogu da pričam. Možda ću moći jednog dana - zaključio je predsednik Vučić.

Pročitajte i:

 

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"