Dušan Janjić
Petar Dimitrijević
Dušan Janjić

Petar Dimitrijević

Dušan Janjić, Foto: Petar Dimitrijević

On smatra da rezultati upravo završenih parlamentarnih izbora nisu definitivno opredelili put Srbije, niti doveli do "raščišćavanja snaga" unurtar vladajuće koalicije. Uz opasku da ne isključuje mogućnost da uz predsedničke izbore ponovo budu održani i vanredni parlamentarni izbori, Janjić u izjavi Tanjugu ističe da je po pitanju predsedničkih izbora pred premijerom Aleksandrom Vučićem težak izbor:

"On ne može u reforme i EU sa predsednikom koji ga na dnevnoj bazi 'minira'", ocenjuje Janjić.

"Pre očekujem da Vučić igra na drugačijeg kandidata, koji više govori o reformama, a pripada SNS. Mene ne bi iznenadilo da on kandiduje Zoranu Mihajlović", rekao je Janjić.

Prema njegovim rečima, do sada najavljene kandidature Tomislava Nikolića, Rasima Ljajića, Ivice Dačića i Vojislava Ssešelja njemu izgledaju kao ideja da se "u krugu prijatelja završi cela priča".

Na predsedničkim izborima građani će, smatra Janjić, itekako razmišljati o biografijama kandidata, a one, navodi, ne idu u prilog do sada kandidovanim pojedincima.

Tomislav Nikolić je, po njegovom mišljenju, "posle Tadića nastavio politiku uništavanja ugleda i uticaja Srbije".

Janjić smatra da je potpuno realno da na izbore izađu i Sanda Rašković Ivić, Čedomir Jovanović, Saša Radulović, kao i predstavnici manjinskih stranaka.

Govoreći o svom programu, Janjić kaže da će izaći s programom socijaldemokratije i socijalne pravde, obnove i izgradnje Srbije, nastavka evropskih integracija, ali i sa otvorenom porukom da bez ulaska u NATO nema evropskih integracija.

"Srbiji su potrebni saveznici, a ne prijatelji u politici", navodi Janjić.

On kaže da je kampanju već počeo sakupljanjem sigurnih glasova i sklapanjem sporazuma sa građanskim pokretima i lokalnim inicijativama i manjinskim partijama.

"Ne vidim sebe kao ministra, kao nekoga ko treba da napravi nekakvo bogatstvo, fondacije ili slično, ali imam dosta kapitala u ljudima, uticajnim pojedinicima u reigonu, ali i dosta iskustva u političkom životu. Moje godine radnog staža u politici nadmašuju ukupne godine radnog staža svih članova vlade", poručio je Janjić.

Komentari (2)

momazver

19.05.2016 18:59

KO JE OVAJ /samoproklamovani*u sve se razume*/ LIK?

BIBA

20.05.2016 09:28

pa kad moze nikolic(vucic) onda moze svako !