Kajl Skot
MO i VS
Kajl Skot

MO i VS

Kajl Skot, Foto: MO i VS

Na Pravnom fakultetu u Kragujevcu američki ambasador Kajl Skot održao je predavanje u prisustvu svega nekoliko desetina studenata i mladih Kragujevčana.

Pročitajte još:

Skot je krajnje negativno izlagao o Rusiji i pokušao da predstavi pozitivne uticaje politike SAD u Srbiji.
Po završetku predavanja, iz publike se javio Nenad Milisavljević, koji je inače predstavnik Zavetnika u Kragujevcu.
On se osvrnuo na izjavu Kajla Skota da Amerika poštuje svoj Ustav i da ga nije naročito menjala kroz istoriju.

Predavanje Kajla Skota

Alo!

Predavanje Kajla Skota, Foto: Alo!

- Kažete da se Vaš Ustav poštuje, a u Apatinu ste na predavanju pokazali mapu Srbije bez Kosova i Metohije. Ja sam poneo jednu geografsku kartu da Vama poklonim i da Vam pokažem kako naša teritorija i naša zemlja ne postoji bez Kosova i Metohije - rekao je Milisavljević američkom ambasadoru i potom raširio mapu Republike Srbije.

Nakon ovoga usledile su reakcije i drugih studenata. Student Arsenijević Milić upitao je prisutne studente ko veruje u ovo što je Kajl Skot ispričao neka digne ruku, ali nijedna ruka nije bila podignuta.

Na kraju predavanja okupljeni studenti Pravnog fakulteta predali su američkom ambasadoru fotografiju ubijene Milice Rakić, kao i slike porušenih objekata tokom NATO agresije.

Podsećamo da je Kajl Skot pre desetak dana održao predavanje đacima u osnovnoj školi u Apatinu gde je izazvao burne reakcije javnosti jer je u kaubojskom šeširu prikazivao mapu Srbije bez KiM.