Aleksandar Vučić
Tanjug
Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

U opširnom tekstu pod naslovom "Kriza na Kosovu", koji prate portreti prvog čoveka Srbije i premijera lažne države Avdulaha Hotija, maltene se lamentira nad "lošom statikom" aktuelne skupštinske većine u Prištini, uz gorku konstataciju da "nova vlada ovisi o Aleksandru Vučiću".

- Za nju je glasalo i deset zastupnika Srpske liste, a ti predstavnici Srba su zapravo predstavnici Beograda u kosvskoj Skupštini i Vladi. Nijedno mesto nije dobio neki kandidat koji nije pod kontrolom Beograda - navodi se u članku, koji se, između ostalog bavio i zastojem u pregovorima naše i albanske strane kao i velikom ekonomskom krizom koja je pred "Kosovom".

Avdulah Hoti

Tanjug/AP

Avdulah Hoti, Foto: Tanjug/AP

Hrvatski novinari dotakli su se naše zemlje i na ekonomskim stranama u, ruku na srce, nešto boljem kontekstu. Naime, u tekstu koji govori o hrvatskim vinarima koji su "na kolenima", pominje se da naša država izdvaja "značajne investicije i marketinški budžet od više miliona evra" kako bi pomogla proizvođačima.

Podsetimo, predsednik Vučić je u petak kazao da mediji u Hrvatskoj opsednuti njime i da favorizuju njegove političke protivnike, kao i da nema sumnje šta su njihovi motivi za to:

- Dobio sam rezultate o visini industrijske proizvodnje, gde beležimo rast od 2,6 odsto, dok su svi ostali u Evropi u padu, čak i Nemačka. Logično je da drugi neće tome da se raduju. Decenijama, beću da kažem više od veka, funkcioniše zajedništvo u regionu protiv Srba i Srbije. Što je manja, bespomoćnija, lošija - to im je bolja.

Da li Hrvatska pokušava da se meša u unutršnja pitanja Srbije?

 

Komentari (3)

Sara

17.08.2020 13:17

Samo neka žale iz dana u dan sve smo bolji od hrvata na svim poljima

hitl

17.08.2020 13:58

ovom hotija treba svepo spisak jebati a i na kraj i m.... u celo

KIKI

18.08.2020 01:33

@hitl - DOĐI MALO PRECEDNIČE , KOSOVO JE DEO SRBIJE