Hrvati vade ustaške mape i kroje novu NDH: Uništiti Repubilku Srpsku, Srbe proterati što dalje od Zagreba i Dubrovnika!
alo.rs
Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Podsetimo, na 25. godišnjicu Dejtona, počeli su napadi na predsednika Vučića zbog politike koju vodi sa ciljem zaštite interesa srpskog naroda u regionu.

Na udaru hrvatskih medija našla se politika prema kojoj je prioritet srpskog naroda u BiH sačuvati Republiku Srpsku.

U pisanju protiv Vučića prednjačio je hrvatski politički analitičar Davor Đenero, a da se iza već bajate spinovane priče o nekakvom srpskom imperijalizmu krije zapravo hrvatski interes, saznajemo danas u njegovom novom tekstu pod naslovom "Hrvati i Bošnjaci moraju biti saveznici".

Đenero u tekstu otvoreno kaže da je interes Hrvatske udaljiti Srbe, državu Srbiju i Rusiju što više od njenih granica, dakle uništiti Republiku Srpsku kao pretnju koja je suviše blizu Zagreba i Dubrovnika.

Gde je Đenero pronašao Ruse na granici Hrvatske još uvek nije poznato, ali se najverovatnije radi o podlom spinu u kojem je potrebno izjednačiti Srbe sa Rusima i pridobiti simpatije Zapada od kojeg kao i uvek očekuju da donese rešenje u korist Hrvatske.

Dnevno.hr
Dnevno.hr, Foto: screenshot

Dakle, kada se zapitamo ko ruši BiH, ne treba zaboraviti da zvanični Zagreb nije mnogo odstupio od ustaške politike prema kojoj je uzimanje BiH pod kontrolu Zagreba strateški interes Hrvatske, države za koju slobodno možemo reći da je naslednica NDH u svakom smislu te reči.

Pročitajte još:

 

Komentari (2)

ZEC

21.12.2020 00:58

A mutavi opet počeo da laje ko devedesetih !

smrad

21.12.2020 17:39

hrvati već dve decenije nadiru u banja luku , i vabe ljude u zagreb , uglavnomda zaposle ljude na crno , znači obesprave pred pravnim institucijama u ikakvom potraživanju koje takvi pojedinci sami prihvate