Ljiljana Smajlović
PrintscreenYoutube
Ljiljana Smajlović

PrintscreenYoutube

Foto: PrintscreenYoutube

- Njegova stranka će biti u mnogo većoj prednosti jer će u isto vreme biti održani predsednički, parlamentarni i lokalni, beogradski izbori. Zna se da tu jedni druge vuku i takvi izbori uvek idu u korist vladajućoj stranci. Uostalom, to je i Tadić uradio, žrtvujući jednu godinu svog mandata da bi pomogao svojoj stranci 2012. godine. Tadić je tada podneo ostavku, a svi mediji su dobili instrukciju da to zovu skraćenje mandata - kaže Smajlović.

Smajlović je istakla da je opozicija potpuno beznačajna za SAD i EU.

- Nisam primetila ništa od onog što opozicija govori, da Brisel i Vasington ne trpe jednopartijski sistem, mada u Srbiji nije jednopartijski sistem i nisam primetila da neće da sarađuju sa Vučićem - kaže Smajlović.

Ljiljana Smajlović

PrintscreenYoutube

Foto: PrintscreenYoutube

Ona je istakla da nigde ne postoji zabrana niti nauka koja određuje da predsednik i vladajuća stranka ne mogu da zakazuju izbore kad hoće i učestvuju u političkom životu.

- Pa u kojoj to zemlji opozicija zakazuje izbore?! - upitala je Smajković.

Ona je nazvala nerealnim očekivanja opozicije da Evropska komisija, EU ili Angela Merkel nateraju Vučića da ne bude nosilac liste na izborima.

- Ne znam kako će opozicija oodlučiti da ne idu na beogradske izbore jer tu imaju neku šansu - zaključila je Smajlović.

Ona kaže da žali što u Skupštini nema žešće opozicije, ali da to u očima svetske javnosti ne znači ništa.

- To predstavlja problem za nas građane jer ipak je Skupština najvažnija. I sama vlast treba da ima jaku i žestoku opiziciju i mislim da je dobro za vlast što postoje jaki opozicioni mediji - kaže Smajlović.

Ona je poručila da je i sam Vučić želeo da ima opoziciju.

- Opozicija pravi veću štetu sebi bojkotom, zvanjem Tanje Fajon i čekanjem da neko iz inostranstva interveniše protiv Vučića - istakla je Smajlović.

Pročitajte još:

Komentari (1)

zabrinuta

24.10.2020 21:40

Tanju treba zvati da ponovo uvede vize za EU koje su njenom zaslugom ukinute