Rasim Ljajić
Alo / Dejan Briza
Rasim Ljajić

Alo / Dejan Briza

Rasim Ljajić, Foto: Alo / Dejan Briza

O tom incidentu koji je izazvao lokalni tajkun za koga je cela srpska javnost čula nakon skandaloznih fotografija sa proslave rođendana tužioca Stanislava Dukića obaveštena je i policija, ekskluzivno saznaje "Alo!".

Incident se, prema našim saznanjima, dogodio prošle nedelje, a povod je zemljište za gradnju stadiona u Novom Pazaru koji lokalna samouprava želi da kandiduje u okviru projekta gradnje reprezentativnih sportskih objekata u regionalnim centrima u Srbiji. To zemljište bilo je u vlasništvu Vojske Srbije, koja ga je ustupila policiji, a nalazi se u blizini Emrovićevog hotela.

PROČITAJ JOŠ:

Prema rečima dobro obaveštenih izvora „Alo!“ iz Novog Pazara, tajkun je bacio oko na tu parcelu koja ima oko 50 hektara i na sve načine želi da je prisvoji. Kada je čuo da opština namerava da otkupi plac kako bi se na njemu gradio novi gradski stadion, Emrović se jako razbesneo, pa je, prema našim saznanjima, na sve načine pokušao da to osujeti.

Halil Emrović

Facebook

Halil Emrović, Foto: Facebook

Pošto mu to nije uspelo, prošle srede pokušao je i lično da se obračuna sa Ljajićem koga je targetirao kao ministra iz Novog Pazara i lidera SDP-a koji drži lokalnu vlast.

Prema izvorima bliskim istrazi, Emrović je duže vreme pokušavao da dođe u kontakt sa Ljajićem kako bi mu zapretio da odustane od tog zemljišta, a kada je saznao da ministar sedi u jednom lokalu u Novom Pazaru, pojavio se tamo u pratnji jednog svog batinaša.

Emrović i njegov čovek pokušali su grubim i neprimerenim rečima da „ubede“ ministra da odustane od gradnje stadiona na zemljištu koje oni već vide kao svoje. Pošto ni Ljajić nije bio voljan da tako lako odustane od projekta i potčini se zahtevima lokalnog tajkuna, došlo je do svađe nakon čega je o celom slučaju obaveštena Policijska uprava u Novom Pazaru.

Ljajić: Nećemo odustati

Ministar Ljajić nije juče bio raspoložen da detaljnije govori o ovom slučaju, ali nije ni negirao naša saznanja.

- Tačno je da se incident dogodio, ali ne bih mu pridavao veći značaj. Istrajaćemo u nameri da Novi Pazar dobije stadion kakav zaslužuje - kratko nam je rekao Ljajić.

Osim toga što se dovodi u vezu sa nelegalnim poslovima, Emrović je u Novom Pazaru poznat i kao vrlo bogat čovek. Prošle godine je u tom gradu otvorio ekskluzivni hotel, a događaju su prisustvovale najveće zvezde srpske estrade.

Kurti doživeo nesreću! Hitno ga voze za Tiranu! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/I.L. DATUM I VREME: 20.10.2019. 21:41 Nesreća se desila na autoputu Tirana-Drač! Aljbin Kurti, nesreća, Foto: Printskrin/Gazeta express Aljbin Kurti imao je saobraćajnu nesreću u Albaniji, saznaje Alo.rs. Nesreća se desila na autoputu Tirana-Drač, kod skretanja za aerodrom. KOLIKO PARA IMA NAPOLJU KAD JE POČEO DA IH VRAĆA?!

Prema medijskim napisima, Emrović je tokom akcije „Sablja“ 2003. godine pobegao na Kosovo pošto je imao saznanja da se nalazi na spisku za hapšenje.

Slučaj Dukić

Etički odbor Državnog veća tužilaca prosledio je pre nešto više od mesec dana prijavu disciplinskom tužiocu protiv tužilaca za koje se sumnja da su prekršili etički kodeks na proslavi 50. rođendana njihovog kolege Stanislava Dukića, a kojoj je između ostalih prisustvovao i Emrović. Disciplinski tužilac će sprovesti istragu protiv tužilaca kako bi se utvrdilo da li su na pomenutoj proslavi ostvarili kontakt s osobama za koje se navodi da su iz kriminalnog miljea. Samim tim, o sudbini njihove karijere upravo će odlučivati disciplinski tužilac.

BONUS VIDEO: