Vojislav Šešelj
Tanjug/ Filip Krainčanić
Vojislav Šešelj

Tanjug/ Filip Krainčanić

Vojislav Šešelj, Foto: Tanjug/ Filip Krainčanić

Navijači iz Novog Pazara pesmom poručili Šešelju da im je najveća želja da ga zakolju, a on tvrdi da mu to pevaju jer ga, zapravo, vole!

Na utakmici KK Novi Pazar u nedelju uveče, pripadnici navijačkih grupa Novog Pazara „torcida“ i „ekstremi“ pevali su lideru SRS-a Vojislavu Šešelju skandaloznu pesmu: „Prva mi je, prva mi je i poslednja želja da zakoljem vojvodu Šešelja.“

Pročitajte još:

 

On im je najpre odgovorio takođe „prikladnom“ pesmom, a potom je za naš list otkrio pozadinu njegovog sukoba s pazarskim navijačima, koji godinama tinja.

Na snimak na kojem se čuje kako navijači skandiraju Šešelj je najpre uzvratio pesmom.

- Kakvu to pesmu čujem iz Novog Pazara: „Prva mi je i poslednja želja da zakoljem vojvodu Šešelja“? Utom dunu malo jača Košava sa Dunava, pa zvuci nove pesme nadjačaše nad gradom znamenitog Srbina Isabega Isakovića: „Ide Šešelj, nije dobre volje, pa pred sobom i ’torcidu’ i ’ekstreme’ kolje“ - napisao je Šešelj.

Vođa radikala je za naš list u svom maniru objasnio tu situaciju.

- Oni su pevali svoju pesmu, ja sam im otpevao svoju pesmu, i to je to. Nije prvi put da pevaju o meni i ja sam njima i prošli put odgovorio na sličan način. Oni su mislili da su duhoviti, ja sam im opet pokazao da sam ja još duhovitiji, i gotovo - kaže Šešelj.

Pročitajte i ovo:

 

Na pitanje zašto se ti navijači baš njime bave, lider radikala kaže da postoji jedan razlog.

- Mislim da te njihove pesme nastaju zapravo zbog njihove ljubavi prema meni, pa mi je tako iskazuju - objasnio je Šešelj.

Inače, Šešelj se na veoma sličan način obračunao i sa sarajevskim navijačima kluba Željezničar.

I ti navijači, koji sebe nazivaju „manijacima“, tokom utakmice protiv Olimpika pevali su Šešelju istu pesmu, a on im je uputio identičan odgovor kao i Pazarcima.

Umreću, ali na Kolindi!

Nakon što je jednom prilikom zapalio hrvatsku zastavu, Šešelj je razbesneo navijače splitskog Hajduka. Oni su utakmicu koja je usledila posle tog incidenta izneli transparent posvećen njemu na, kojem je pisalo: „UmVi.“ Šešelj je i tada odgovorio na provokacije: - Hoću, umreću na Kolindi, od iscrpljenosti. Ne samo da ću i dalje spaljivati hrvatske ustaške zastave nego ću uskoro zapaliti celu Hrvatsku, da bi se moja draga Kolinda što bolje zagrejala - samo je jedan od odgovora koje im je Šešelj uputio.