Inicijativa mladih za ljudska prava
screenshoot/Twitter
Inicijativa mladih za ljudska prava

screenshoot/Twitter

Inicijativa mladih za ljudska prava, Foto: screenshoot/Twitter

Sem što je spominjanje napada na Srbe na KiM pomenuta beogradska NVO doživela kao poseban cinizam ministra Stefanovića, zaključila je i da "pretnje i poruke mržnje umeju da budu glasnije od pucanja stakla" navodeći da su okupljeni pevali nacionalističke pesme ispred pekare "Roma" i ostavili svinjske glave.

PROČITAJ JOŠ:

Tako da po Inicijativi i pevanje pesama ispred albanske pekare mora biti opasnije i bitnije od fizičkih napada na Srbe na KiM, koje ako se ova Inicijativa pita ne sme ni da se spominje.

Te za njih "sramni Stefanović" podsećanjem na to šta Srbi preživljavaju na KiM relativizujete napad na pekaru u Beogradu.

Pekara Roma, Borča

Facebook printscreen

Pekara Roma, Borča, Foto: Facebook printscreen

Da podsetimo, u subotu se ispred pekare "Roma" u Borči okupilo desetine građana koji su protestovali jer je brat vlasnika okačio na društvene mreže fotografiju na kojoj pokazuje simbol dvoglavog orla, inače simbol Velike Albanije. Tokom protesta policija je sve vreme bila prisutna u Borči i nije dozvolila da dođe do narušavanja javnog reda i mira.

Nebojša Stefanović

Alo!/ Rajko Ristić

Nebojša Stefanović, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Ministar Stefanović se nakon protesta i oglasio i naveo da nije bilo incidenata i da policija neće ni dozvoliti da ih bude i ujedno apelovao na građane da ne smetnu sa uma da je Beograd bio i ostao miroljubiv i domaćinski grad. On je poslao poruku i pojedinim političarima i iz Beograda i iz Prištine povodom njihovih uigranih manipulacija u vezi sa ovim događajem da se istina ne može sakriti i da je istina da tokom navedenog protesta u Beogradu nije naprslo ni jedno staklo na pekari, dok svedočimo svakodnevnim napadima na Srbe na KiM.

PREPORUČUJEMO:

Zanimljivo je takođe da iako se Stefanović u svom saopštenju decidno obratio političarima iz Beograda i Prištine koji su manipulisali u vezi sa navedenim događajem, da su se iz beogradske Inicijative mladih po svemu sudeći sami pronašli u tome ili pak govore u nečije ime, odnosno ime nekih političara, pa zaključuju da je "Stefanović satanizovao sve koji su stali u odbranu porodice Đuraja".

Inicijativa mladih za ljudska prava

screenshoot/Twitter

Inicijativa mladih za ljudska prava, Foto: screenshoot/Twitter

Ali da se aktivistima ove NVO mota svašta po glavi jasno je već i iz toga da su sam događaj ocenili kao pripremu za rat?!! No, poznavaocima njihovog lika i dela to nije ništa novo. Jedna od poslednjih akcija ove Inicijative bila je obeležavanje 20 godina zločina nad Albancima nad KiM, zločini nad Srbima dakako im nisu nikada sfera interesovanja.