PRETI NOVOM POGROMOM Haradinaj sprovodi kosovsku „Oluju”!

Haradinaj otvoreno najavio novu „Oluju” i zapretio da će Kosovo skroz etnički očistiti od Srba!

Ramuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj, Foto: Đorđe Kojadinović

 

Lider Alijanse za budućnost Kosova i bivši premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je na prištinskom aerodromu po povratku iz Francuske da Srbiji, kao lošem neprijatelju, treba pokazati gde joj je mesto, i to na način na koji je uradila Hrvatska.

- Imamo suseda koji je neprijatelj, koji se neprijateljski ponaša. Kada sam rekao da Srbija želi rat, ozbiljno sam to mislio jer neprijatelju Srbiji treba da pokažemo gde joj je mesto kako je to uradila Hrvatska. Oni su kriminalci, oni su izvršili zločine na Kosovu. Ako u Beogradu misle da mi zaboravljamo, greše - rekao je Haradinaj obraćajući se masi, koja ga je pozdravljala gromoglasnim aplauzom, nakon čega je usledio i veliki vatromet.

Nataša Šćepanović iz Udruženja porodica kosmetskih žrtava kaže da su ove njegove reči uterale strah u kosti inonako preplašenim Srbima na Kosovu. I njoj lično, koja je u ratu na Kosovu izgubila gotovo celu porodicu.

- Srbi su preplašeni, kako bi mogli da se osećaju nakon svega što su doživeli i preživeli od Albanaca. Etničiko čišćenje nad srpskim narodom je već učinjeno, i to na strahovit način, a sada bi i to malo Srba što je ostalo da proteraju. Ovo što priča neko ko vodi neku partiju na Kosovu, neko ko se predstavlja kao lider, izigrava heroja stvarno je nedopustivo, a najgore je što onda doživi aplauz, ovacije, vatromet, dobije punu podršku. Ako su ga već pustili iz zatvora, što je strašno, mogli su bar da mu skrenu pažnju da ne daje nikakve izjave, da ne provocira, i ćutao bi da ima imalo stida i srama, ali nema, očigledno, i sada preti, a ako ga neko ne zaustavi, realizovaće te svoje nenormalne pretnje. Stvarični zločini nad civilima su se delsii, on ih je počinio i sada kaže da će opet - priča naša sagovornica.

 

Oliver Ivanović u sudnici
Oliver Ivanović u sudnici, Foto: Tanjug

 

 

Tači: Beograd prestonica sukoba!

Predsednik takozvane države Kosovo Hašim Tači rekao je u intervjuu za švajcarski javni servis SRF da je Kosovo nezavisna država i da ima pravo da formira svoju vojsku, a Beograd je optužio da je faktor nestabilnosti u regionu. - Beograd je prestonica svih problema i svih sukoba - rekao je Tači i dodao da „Srbija stvara konflikt širom regiona, dok Kosovo uživa prijateljske odnose sa okolnim zemljama”. - Kosovo je suverena država i svaka suverena država ima pravo na vojsku - navodi još Tači. On kaže da je krajnji cilj Prištine pristupanje NATO, a da bez vojske ne mogu da učestvuju ni u NATO programu „Partnerstvo za mir“.

 

Predsednik Građanske inicijative „Sloboda demokratija pravda” Oliver Ivanović takođe je zabrinut jer, kako kaže, „posle teških reči dođu teša dela“.

- Primećujem da se nastavlja sa teškom i agresivnom retorikom, koja kao takva mora svakog da zabrine. Srbe pre svega, ali bi morala da zabrine i međunarodne predstavnike, ambasadore i međunarodne misije na Kosovu i Metohiji. Mislim da mora da zabrine i same Albance. To nije nikako dobro i to traži brzu intervenciju i brzu reakciju stranaca kako bi sprečili da te izjave eskaliraju. Iz prostog razloga što posle teških reči dođu teška dela. To stranci i znaju, ali čini mi se da potcenjuju. Srbi na Kosovu, nažalost, nikada nisu bili sasvim mirni, naprotiv, uvek su bili na oprezu. To je moj savet njima i ovoga puta. Ko se čuva, i bog ga čuva, moraju da se čuvaju, da vode računa, a oni imaju iskustva mnogo - kaže Ivanović za naš list.

 

Jakšić: Prave veliku Albaniju

Nekadašnji uticajni vođa Srba sa severa Kosova Marko Jakšić uveren je da Albanci žele da prekopiraju ono što su uradili Hrvati. - Ovo samo pokazuje na koji način se pravi država, to jest velika Albanija. Ona se pravi kada nemate stavnovištva tuđe pripadnosti, na taj način su i Hrvati napravili svoju državu, najurili su sve Srbe. Albanci bi sada da primene taj isti recept, da isteraju Srbe kao Hrvati. Sada su obelodanili da to rade. Proterali su većinu Srba, ali ostala im jedna trećina, koja im smeta da naprave državu. Ali što kaže narodna poslovica - „bilo bi mnogo mačku goveđa glava“ - kaže Jakšić.

 

 • Korisnik: sudija
  01/05/2017 - 05:27
  Dolazi vrijeme da se svi racuni plate. Niko se nece izvuci nekaznjeno zbog lopovluka i izdaje zemlje.
 • Korisnik: Berko
  30/04/2017 - 02:01
  Da sprovodi Kosovsku oluju uz pomoc Srpskih politicara , i tajkuna Karica koji su na njegovom platnom spisku i rade za njega
 • Korisnik: Joker
  30/04/2017 - 01:01
  Jedva cekamo, samo napred.
 • Korisnik: Bnk72
  30/04/2017 - 00:12
  Kakvi retardi,mogli bi biti proterani u Albaniju
  • sudija @Bnk72
   01/05/2017 - 05:24
   I Albanija je srpska zemlja. Treba ih sve vratiti italijanima koji su ih isterali sa svojih teritorija. Dosta su im Srbi pruzali gostoprimstvo sad nek sele odakle su dosli.
 • Korisnik: Velja
  29/04/2017 - 20:48
  Samo vi izrucujte srpske nazovi zlocince drugim zemljama, da im oni sude, dok jadna srbija daje te nase zlocince, kojih se siptari i ostali plase, Albanija, Hrvatska i ostali svoje psihopate, koljace brane i drze se zajedno, gde je legija, gde je dikic, gde su ostali koji su uterivali strah siptarima, sram da bude ovu i proslu i pretproslu vlast, jurite evropu koja vas podje****, kakva crna evropska unija, ovim tempom ce srbija biti velicine luxemburga kad nas prime u tu "civilizovanu" evropu.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi