"SVIMA JE POMAGAO I ŠIRIO LJUBAV" Handanović: Godinama sam na Božić prvi ulazio u kuću Šaulića

Damir Handanović, direktor CEBEF-a i poznati kompozitor, otvorio je dušu za „Alo!” i prisetio se druženja s kraljem narodne muzike Šabanom Šaulićem.

Damir Handanović
Damir Handanović, Foto: Privatna arhiva

- Otkad znam za sebe i svoju porodicu, znam i za čika Šabana. Moj otac se družio i sarađivao sa njim preko trideset godina, čak onda kada ja još nisam postojao. Sećam se toga da nikada nije dolazio praznih ruku i da je uvek pazio na decu svojih prijatelja.

 

Po čemu ćete ga pamtiti?

- To po čemu ćemo ga moja porodica i ja pamtiti ne može da stane na sve strane novina. Pamtiću ga po dobroti, ljubavi, humanosti, skromnosti. Svima je pomagao i širio ljubav. Bio je to jedan veliki čovek koji ostaje da živi i posle svih nas, a koji je otišao u legendu. Zadužio me je da uvek budem tu za njegovu porodicu i dok sam živ, to će biti tako.

Šaban Šaulić
Šaban Šaulić, Foto: Nenad Vujanović/Alo!

Kada ste ga poslednji put videli?

- Video sam ga relativno skoro, bio je sa suprugom Gocom na slavi. Pitao me je kako mi je porodica, a njegov pogled mi je rekao da sve što sada radim, radim ispravno. To mi je mnogo značilo.

Koju anegdotu pamtite iz svog druženja?

- Osam godina sam, kao dete, bio položajnik za Božić i prvi ulazio u dom Šaulića. Bio je to praznik koji sam jedva čekao, jer sam se kod čika Šabana uvek lepo provodio. U njihovom domu je uvek vladala divna harmonija. Sećam se da su me jednom tata i čika Šaban probudili veoma rano, ali kod naše kuće, a ja čim sam ugledao čika Šabana, počeo sam da vičem: „Domaćine, domaćine”. Mnogo mi je teško što ga nikad više neću videti. Taj čovek mi je puno pomogao, a znam da me je voleo kao svoje dete.

Koju njegovu pesmu najviše volite?

- Ostavio je toliko hitova i zadužio sve nas koji se na bilo koji način bavimo muzikom. Ako moram da biram, neka to bude „Lepi dani mog detinjstva”.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi