Sulejman Ugljanin
Tanjug/Sava Radovanović
Sulejman Ugljanin

Tanjug/Edib Tahirović 5.2.2018.

Sulejman Ugljanin, Foto: Tanjug/Edib Tahirović 5.2.2018.

Na sajtu BNV saopšteno je da je rukovodstvo organizacije “Kosovo za Sandžak“, koja deluje u okviru tog veća, na čelu sa predsednikom Ismetom Azizijem posetilo Berišu sa kojim su, kako se navodi, razgovarali o položaju Albanaca u Sandžaku.

Pročitajte još:

Beriša je tom prilikom izrazio zabrinutost zbog, kako se tvrdi, "masovnog iseljavanja, istrebljenja i asimilacije Albanaca u Sandžaku od srpskih vlasti u poslednjih 100 godina".

U saopštenju koje je objavljeno i na Berišinom zvaničnom sajtu stoji da su ga predstavnici organizacije „Kosovo za Sandžak“ upoznali sa "ozbiljnim aktivnostima i naporima Bošnjačkog nacionalnog vijeća i Sulejmana Ugljanina za vraćanje uskraćenih prava građanima Sandžaka i uspostavljanja specijalnog statusa za Sandžak".

Sali Beriša

Printscreen

- Iskoristio sam priliku da iskreno čestitam gospodinu Ugljaninu, sa kojim smo 90-ih godina sarađivali protiv agresije Miloševićevog režima na Bosnu i Hercegovinu i da pozovem međunarodnu zajednicu da podrži njegov projekat za Sandžak kao uslov za stabilnost i mir u regionu - naveo je Beriša.

Navodi se i da je organizaciji „Kosovo za Sandžak“ u Bošnjačkom nacionalnom vijeću dodeljen konsultativno-participativni status kao organizaciji čiji su ciljevi delovanja od značaja za "zaštitu prava Bošnjaka, zaštitu ljudskih i manjinskih prava, vladavinu prava i pravnu sigurnost".