Siniša Mali i Ričard Grenel
Tanjug/Epa
Siniša Mali i Ričard Grenel

Tanjug/Epa

Siniša Mali i Ričard Grenel, Foto: Tanjug/Epa

Međutim u pomenutom razgovoru Grenel je priznao da na pameti ima i to da Sinišu Malog, ministra finansija, priupita za jedan lični savet.

Naime nekadašnji specijalni izaslanik predsednika SAD Donalda Trampa izjavio je da želi da se konsultuje sa Malim oko izbora teretane.

- Obožavam da boravim u Beogradu. Iako sam pronašao nekoliko omiljenih restorana, još uvek nisam pronašao dobru teretanu - vežbanje mi je važno. Pomišljam da pitam ministra finansija Sinišu malog za preporuku teretane - rekao je Grenel.

Ričard Grenel izjava

Privatna arhiva

Ričard Grenel izjava, Foto: Privatna arhiva

Da li je Grenel pratio rad na fizičkom izgledu Malog, pa mu je usled toga na pamet pala ova ideja nije poznato, međutim činjenica je da se Siniša Mali slikao za februarsko izdanje magazina Mens Health 2019. godine.

Siniša Mali objava

Screenshot

Siniša Mali objava, Foto: Screenshot

Tada su objavljene fotografije kako vežba u teretani uz ispovest kako mu je cilj da istrči maraton u Berlinu u septembru i potom u Njujorku sledeće godine (2020).

Na tadašnjem fitnes meniju ministra finansija bilo je mnogo izdržaja, puzanja, čučnjeva i istezanja. Za atinski maraton pripremao se pet meseci, uz jasan nedeljni plan.

- Zbog mnogih obaveza nisam uvek mogao da ga ispunim, ali važno je imati ga - tvrdi ministar.

Plan je sledeći: tri puta nedeljno trčanje, jednom vežbanje uz spravu koja elektrodama dubinski stimuliše mišiće i jednom masaža. Za ministra bila je tu i „ministarska sprava“ - modifikovana daska za surf.

Teško je, ali smatram da sam trbušne mišiće i jezgro ojačao najviše zahvaljujući ovome - kazaoo je tada bivši gradonačelnik za Mens Health.