Stevan Bakić
Strahinja Babović
Stevan Bakić

Strahinja Babović

Sadnja drveca Foto: Strahinja Babović

Gradonačelnik Bakić je tom prilikom naglasio da je danas započet jedan veliki ekološki projekat u Subotici u okviru koga će sadnicama biti obogaćena sva prigradska i gradska školska i predškolska dvorišta.

„Time stvaramo zdravije okruženje za našu decu i pretvaramo okruženje ovih ustanova u male fabrike kiseonika za naš grad. Predsednik Aleksandar Vučić nedavno je naglasio da će jedan od prioriteta za Srbiju u narednom periodu biti ulaganje u ekologiju. Grad Subotica želi da prati takvu politiku i da na ovakav način pruži svoj doprinos“, istakao je Stevan Bakić.

Stevan Bakić

Strahinja Babović

Stevan Bakić, Foto: Strahinja Babović

Sadnjom drveća, rekao je gradonačelnik, u kojem će učestvovati i naši mali Subotičani, učimo ih pravim vrednostima i važnosti zdrave životne sredine.

„Ove sadnice će rasti zajedno sa njima. Ako se mališani i njihovi vaspitači i nastavnici budu starali o tim mladicama, jednog dana će moći da se pohvale svojoj deci da su oni odgovorni za te krošnje pod čijim hladom će se igrati buduće generacije“, rekao je Stevan Bakić.

Subotici je, kako je naveo gradonačelnik Bakić, potrebno povećanje zelenih površina, a u ovoj akciji grad je našao sjajnog partnera u Goranskom rasadniku, jednom od najvećih proizvođača kvalitetnog sadnog materijala u Srbiji.

„Oni su donirali sadnice za ovaj projekat i zahvaljujem se rukovodstvu, zaposlenima i svim volonterima rasadnika za tu pomoć“, podvukao je Bakić.

Akcija će obuhvatiti kako gradske, tako i prigradske škole i obdaništa, napomenuo je gradonačelnik Bakić i dodao da će našim najmlađima narednih meseci glavni moto biti ona Zmajeva – „Gde god nađeš zgodno mesto, ti drvo posadi“.

Direktor Predškolske ustanove „Naša radost“ Veljko Vojnić zahvalio se gradonačelniku na značajnoj donaciji koja će doprineti pošumljavanju i ozelenjavanju objekata PU „Naša radost“.

„Ova značajna donacija gradonačelnika je početak jedne akcije kroz koju ćemo decu u našim objektima upoznavati sa značajem razvoja ekologije“, rekao je Veljko Vojnić.

Objekat „Hajdi“, kako je dodao Veljko Vojnić, uskoro će moći da se pohvali i novim igralištem za decu.