POKRENUT DOMINO EFEKAT! Gotovo je sa NEZAVISNOŠĆU KOSOVA! Nakon današnje vesti, još NAJMANJE 6 DRŽAVA POVLAČI PRIZNANJE!

Centralnoafrička Republika je 14. zemlja koja je ili povukla ili suspendovala ili precizirala svog stav da ne priznaje Kosovo, izjavio je jutros ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Ivica Dačić
Ivica Dačić, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

* 14. država povukla je priznanje nezavisnosti Kosova

* Broj zemalja koji je priznao Kosovo pao je ispod sto

* Postoji još jedna zemlja koja je donela odluku o povlačenju

Centralnoafrička Republika je 14 zemlja koja je ili povukla ili suspendovala ili precizirala svog stav da ne priznaje Kosovo, izjavio je jutros ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Gostujući na RTS, Dačić je pokazao zvaničnu notu koju je sinoć dobio od te zemlje, a koju je posetio prošle godine gde je razgovarao sa tamošnjim predsednikom.

Dačić je ukazao da Priština tvrdi da je CAR priznala Kosovo, a da je tokom njegove posete toj zemlji prošle godine njen predsednik izrazio čuđenje zbog toga.

 

- Posle mog zahteva oni su napravili malu istragu da li postoji odluka ili ne u CAR i kažu da ne postoji nikakav stav kojim CAR priznaje Kosovo. Da oni ne mogu da zastupaju različitu poziciju od međunrodnog prava da se zalažu za dijalog i da podržavaju osnovne vrednosti i suverenitet za sve zemlje, a za republiku Srbiju posebno - rekao je Dačić.

Ivica Dačić
Ivica Dačić, Foto: Printscreen

 

- CAR je 14 zemlja koja se na takav način izjasnila. Kosovo je tvrdilo da ima 116 zemalja koje priznaju, sad mogu da kažem da je taj broj pao ispod 100. Cilj nam je da to bude ispod polovine članica UN - rekao je ministar.

Ovo je 14. zemlja koja je povukla svoj stav o priznavanju Kosova, odnosno precizirala ga, rekao je Dačić.

To su do sada učinili i Republika Palau, Madagaskar, Solomonska ostrva, Lesoto, Surinam, Granada, Unija Komora, Burundi, Komonvelt Dominika, Sao Tome i Principe, Liberija, Gvineja Bisao, Papua Nova Gvineja.

"KAKO VAS NIJE SRAMOTA SEDE KOSE" Đukanović žestoko opleo po Tadiću zbog prisluškivanja, bivši predsednik probao DA SE OPERE!

VUČIĆ I ERDOGAN OSUJETILI PAKLENU STRATEGIJU MOĆNIKA Strane službe sada hoće OSVETU! Planski se priprema LIKVIDACIJA PREDSEDNIKA SRBIJE!

Dačić je najavio da postoji još jedna zemlja koja je donela odluku o povlačenju priznanja, ali već mesec-dva ne želi to da objavi da ne bi iritirala međunarodnu zajednicu.

Posetimo, Dačić je nedavno najavio i da će do kraja godine još najmanje šest država povući priznanje. 

- Do kraja godine će još najmanje šest država povući priznanje. To je važno zato što oni kažu da je sve gotovo, da ih je priznalo 116 zemalja. E, važno je da mi pokažemo da nije gotovo i da moraju da pregovaraju sa Srbijom. Da bi se postigli rezultati, mora se biti posvećen u negovanju dobrih odnosa sa tim zemljama –To je važno zato što oni kažu da je sve gotovo, da ih je priznalo 116 zemalja. E, važno je da mi pokažemo da nije gotovo i da moraju da pregovaraju sa Srbijom. Da bi se postigli rezultati, mora se biti posvećen u negovanju dobrih odnosa sa tim zemljama – kaže Dačić.

Bonus video

Pitali smo građane šta misle o Borisu Džonsonu - jedan odgovor je HIT

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi