Jelena Milić
Printscreen
Jelena Milić

Printscreen

Foto: Printscreen

* Srđa Trifković i Jelena Milić bili gosti emisije "Ćirilica"

* Trifković rekao da Srbija ima gotov model kako treba da izgleda proces reintegracije Kosova u ustavni i zakonski poredak ove države, misleći na akciju „Oluja“

* Interesantno je da ga Milić, koja je poznata po prekidanju sagovornika u emisiji, u tom trenutku nije prekinula

– Srbija treba da ima strategiju reintegracije Kosova i Metohije u legalni i ustavni poredak Republike Srbije, pri čemu Hrvatska treba da bude model. Pošto je EU proglasila Hrvatsku čistom kao suza, i pošto je Haški tribunal odlučio da tamo nije počinjen nijedan ratni zločin, time Srbija ima gotov model kako treba da izgleda proces reintegracije Kosova u ustavni i zakonski poredak ove države – poručio je Trifković misleći na akciju „Oluja“ i dodao da je takav model moguć jer se geopolitičke okolnosti menjaju, a interesantno je da ga ni Jelena Milić, koja je poznata po prekidanju sagovornika u emisiji, u tom trenutku nije prekinula.

Pročitajte još:

Kako kaže prof. Trifković, postoje dva razloga zašto Srbija nikada neće ući u EU. Prvi je kulturološki odijum koji ključne zemlje osećaju prema tzv. Zapadnom Balkanu, a drugi je institucionalni okvir Lisabonskog sporazuma, jer on ne može biti promenjen zbog nesaglasnosti unutar EU.

Gostujući na „Hepi“ televiziji, prof. Trifković je podvukao da nema nikakvog kopernikanskog preokreta u odnosu Amerike prema kosovskom problemu.

Kamerman krenuo da snima Vučića na Koridoru 10, a onda okrenuo objektiv! Video ga kako leži pored predsednika nasred puta!(FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ M. I. DATUM I VREME: 09.11.2019. 11:09 - 09.11.2019. 11:33 Predsednik se uključio sa Koridora. Aleksandar Vučić, Foto: printscreen Ceo istočni krak Koridora 10 ka Bugarskoj svečano će danas biti otvoren za saobraćaj, čime se i zvanično obeležava završetak kompletne izgradnje Koridora 10 u Srbiji, čija je trasa sada u potpunosti povezana sa šest traka autoputa, od hrvatske i mađarske granice do Makedonije i Bugarske.

– Ja bih naglasio da je Metju Palmer imenovao Milorada Dodika kao ključnu pretnju funkcionalnosti BIH, nakon što je stranka Demokratske akcije u svom zvaničnom programu vratila se u vreme Alije Izetbegovića iz 1991. godine koja je prouzrokovala rat. On nije pomenuo način kako bošnjački politički establišment rekreira rat – ističe prof. Trifković.

Bonus video

PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"