Kolinda Grabar Kitarović
AP/Darko Bandić
Kolinda Grabar Kitarović

AP/Darko Bandić

Kolinda Grabar Kitarović, Foto: AP/Darko Bandić

 

Ministar Vulin odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas da je, jedino što je gore od licemerja EU i Haškog tribunala, nastavak ustaške politike hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović.

"Kada se Srbi usude da govore istinu o građanskom ratu u Hrvatskoj i BiH, Evropska unija, Haški tribunal, parlamentarni izvestioci, napadnu Srbiju i predsednika Vučića, i zatraže da se srpskim oficirima i Srbima kao narodu zabrani da govore i pišu. Kada Kolinda Grabar Kitarović javno podrži osuđenog ustašu Praljka onda se ćuti kao da se ništa nije desilo", izjavio je Vulin komentarišući objavu hrvatske predsednice na Fejsbuku u kojoj je odala počast osuđenom ratnom zločincu Slobodanu Praljku.

"Jedino što je gore od licemerja EU i Haškog tribunala jeste nastavak ustaške politike predsednice Hrvatske. Zato Srbi, Jevreji i Romi i odbijaju da polože venac u Jasenovcu sa predstavnicima Vlade Hrvatske i predsednicom, jer dobro znaju da oni u Jasenovac na grobove poklane dece dolaze što moraju a u Blajburg ustašama idu zato što žele", naveo je Vulin u saopštenju.