Aleksandar Vučić
Tanjug/Dragan Kujundžić
Aleksandar Vučić

Tanjug/Dragan Kujundžić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Gotovo je izvesno da će od starih ministara u Nemanjinu nastaviti da dolazi najviše njih petoro, a prema našim informacijama, Vučić trenutno za pojedine resore na umu ima po najmanje dvoje ljudi. Kada je reč o konkretnim imenima, još ništa nije poznato, međutim, u vrhu vlasti se šuška da je jedan od kandidata za novog ministra pravde Goran Petronijević, koji je poznato ime u srpskom pravosuđu.

U vreme vladavine Slobodana Miloševića bio je sudija Okružnog suda i član sudskog veća koje je sudilo liderima NATO za bombardovanje SR Jugoslavije. Posle karijere sudije, prešao je u advokaturu, a spisak poznatih klijenata koje je imao je podugačak, pred Haškim tribunalom zastupao je Veselina Šljivančanina, Radovana Karadžića, bio je advokat Svetlane Cece Ražnatović, a u nekoliko parničnih postupaka zastupao je i Legiju.

Goran Petronijević, advokat

Masanori Jošida,Alo

Goran Petronijević, advokat, Foto: Masanori Jošida,Alo

Kada smo ga juče upitali za komentar povodom naših saznanja da će možda biti član buduće vlade, nije želeo da govori o tome i samim tim nije ni potvrdio ni demantovao informacije do kojih smo došli.

- Nemam nikakav komentar na to - bilo je sve što nam je advokat rekao.

Međutim, njegove kolege, sa kojima smo razgovarali juče, otkrile su nam da se u advokatskim krugovima uveliko priča o budućem ministru iz njihovih redova.

Inače, kada je reč o ministrima koji će ostati i u novoj vladi, imamo saznanje da će doći do jedne ozbiljne rokade, odnosno da će dvojica šefova dva veoma važna resora zameniti mesta...

Ana sigurno ostaje premijerka

Budući da je predsednik Aleksandar Vučić veoma zadovoljan načinom na koji je premijerka Ana Brnabić vodila Vladu Srbije i rezultatima koje je postigla, naročito tokom pandemije, on će njoj, prema informacijama iz vrha vlasti, zasigurno ponuditi još jedan mandat.

Pročitajte još:

Komentari (1)

m

01.08.2020 15:56

Odličan izbor za ministra pravde.