ISTORIJSKA POBEDA ZA SRBIJU! Glasanje koje će sve promeniti, posle četiri godine vraća se naš GLAVNI PRIJATELJ, evo šta nam to donosi!

Delegacija Ruske Federacije vratila se danas u Parlamentarnu Skupstinu Saveta Evrope (PS SE), da bez ikakvih ogranicenja ucestvuje u radu ove institucije posle četiri godine pauze.

Savet Evrope
Savet Evrope, Foto: Profimedia.rs

Izuzetno burna rasprava, sa oštro sukobljenim stavovima Velike Britanije, Ukrajine i baltičkih zemalja sa jedne strane i na drugoj strani - velike većine zemalja, koje su želele povratak Rusa, polarizovala je PS SE.

Delegacija Srbije snažno je podržala ruske kolege, a doprinos debati dali su šefica delegacije Aleksandra Tomić, narodna poslanica Biljana Pantić Pilja i narodni poslanik Aleksandar Šeselj, braneći pravo ruskih građana da imaju svoje predstavnike u ovoj međunarodnoj organizaciji.

Rezolucija, kojom je Rusija vraćena u PS SE, usvojena je sa 116 glasova za, dok su protiv glasala 62 poslanika.

Povratkom ruske delegacije, ojačala je snažno podrška i pozicija Srbije u ovoj instituciji.

Juče je usvojen i izvestaj "Ka ambicioznoj agendi:o rodnoj ravnopravnosti" i izveštaj o sprovođenju Istanbulske konvencije, a izvestilac je bila narodna poslanica Elvira Kovač. Ona je istakla pozitivan primer Srbije u borbi protiv nasilja u porodici i vidljiv napredak u oblasti rodne ravnopravnosti. U raspravi za ovaj izveštaj učestvovali su i narodne poslanice Stefana Miladinović i Biljana Pantić Pilja.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi