Raša Karapandža
printscreen
Raša Karapandža

printscreen

Raša Karapandža, Foto: printscreen

 

* Raša Karapandža godinama vodio kampanju protiv Siniše Malog

* Razotkriveni prljavi poslovi Karapandže i Šoškića kojima je Mali stao na put

* Informacije o ovom profesoru su tek počele da se otkrivaju

 

Karapandža je u saradnji sa bivšim guvernerom NBS Dejanom Šoškićem, vršeći politički pritisak prodavao bankama njegov softverski sistem za zaštitu.

Siniša Mali je odbio da kupi ovaj softver za Komercijalnu banku, a Karapandža mu nikada nije oprostio to što je stao na put njegovim malverzacijama i poslovnim kombinacijama. Započeo je kampanju protiv ministra u Vladi Srbije koja je prešla u potpunu fanatičnu opsednutost ličnošću Siniše Malog.

Nakon što su raskrinkane prljave kombinacije sa Šoškićem, Karapandža prestao da tvituje - Mora hitno na put?!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 30.09.2019. 22:49 - 30.09.2019. 22:55 Zbrisao, a nije dao odgovor Željko Mitrović, Foto: Vladimir Marković/Alo!

Međutim, profesor Karapandža koji je godinama bez ijendog dokaza optuživao Malog za plagijat doktorata, postao je žrtva sopstvenog oružja, društvenih mreža.

Kada se saznalo šta su Karapandžini motivi, na njega su se obrušili brojni korisnici, a informacije o ovom profesoru su tek počele da se otkrivaju.

Preko toga da je on lično plagijator i da je njegov doktorat zapravo ono što je sumnjivo, do optužbi za poslovne malevrzacije.

Ipak, možda i najveću buru izazvao je jedan korisnik Tvitera koji je objavio snimak Karapandže posle koga je upitno čime se zapravo bavi ovaj profesor kada ni sam nema pouzdane informacije o mestu na kom radi .

- Veliki ekonomski stručnjak, astrofizičar po struci, ni ne zna kad je nastao univerzitet na kome predaje navodno već 5 godina. Kad predaje, kad ceo dan piše na Tviteru?! ArhivDB, mnogo ste zakazali ovde, smeće pljuje Srbiju po celom svetu. Nekada se ovo rešavalo na jedan poziv! - napisao je jedan od korisnika, pozivajući se na drugi profil na kome su počele da se raskrinkavaju skandalozne afere koje prate Karapandžu.

- Raša Karapandža, preko bivšeg guvernera Šoškića, vršio pritisak na banke. Svaka je morala da kupi njihov softver. Sve je rađeno preko Centra za investicije i finasije (CIF). Ogromne cene, ogromno bogaćenje. Očigledno da to više ne ide. O doktoratu Raše Karapandže, malo kasnije - napisao je drugi korisnik.

 

Pročitajte i:

 

BONUS VIDEO: Funkcioner Saveza za Srbiju Branko Miljuš ulazi u zgradu Rektorata