"MAKRON ĆE SE IZVINITI ZA GREŠKU" Francuski mediji bruje, ovo je pravi razlog zbog kojeg francuski predsednik DOLAZI U SRBIJU!

Predsednik Francuske Emanuel Makron doputovaće danas u Beograd s ciljem da obnovi "pokidane veze" sa Srbijom, ocenjuje danas francuska štampa.

Emanuel Makron
Emanuel Makron, Foto: Profimedia

Francuska televizija „Frans 24“ navodi da će među glavnim temama razgovora biti odnosi Beograda i Prištine.

Televizija podseća da je ovo prva poseta predsednika Francuske Srbiji od boravka Žaka Širaka 2001, na Balkanu, regionu u kojem je Francuska bila slabo prisutna.

Mogućnost rešavanja kosovskog problema razmenom granica ostala je neizvesna, a Pariz je, za razliku od Berlina, koji se plaši otvaranja Pandorine kutije, otvoren za takvu soluciju, navodi televizija.

Makron u Beogradu boravi danas i sutra sa namerom, kako se ističe u Parizu, a navodi „Frans 24“, da obnovi pokidane veze sa Srbijom.

Drugo važno pitanje je želja Srbije da pristupi EU.

Emanuel Makron
Emanuel Makron, Foto: Profimedia

„Predsednik podržava evropsku perspektivu Balkana, ali isto tako kaže da će pristupanje biti moguće kada Unija bude reformisana, što je dobro shvaćeno u Beogradu“, poručeno je iz Jelisejske palate pred posetu.

VUČIĆ PRIPREMIO IZNENAĐENJE ZA MAKRONA U Palati Srbija nalazi se misteriozni predmet koji krije MAPU SVETA ugraviranu po nalogu legendarnog Miterana, postoji razlog zašto se nalazi baš u Beogradu

Pariz i Beograd, podseća „Frans 24“, treba da prevaziđu i neprijatnost izazvanu greškom francuskog protokola tokom ceremonije obeležavanja završetka Prvog svetskog rata, 11. novembra.

Predsednik Vučić, kako je ukazano, smešten na drugu tribinu, dok je Hašim Tači, bio na glavnoj tribini sa Makronom, predsednikom SAD i Rusije.

Emanuel Makron, Aleksandar Vučić
Emanuel Makron, Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

I dnevnik „La Kroa“ ističe da Makron dolazi u Srbiju da reši nesporazume.

List podseća da je poseta Makrona bila planirana za decembar, ali je odložena zbog protesta u Francuskoj.

Do tada, smatra „La Kroa“, Pariz nije preduzeo mnogo napora za održavanje veza sa Srbijom, ali i regionom u kojem je Pariz ostao malo prisutan.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi