MAKRON SE SETIO STAROG SAVEZNIŠTVA, PA POMENUO KOSOVO... NEPRIJATELJI SRBIJE DRHTE I NE VERUJU DA SE OVO DEŠAVA Francuska nikada neće zaboraviti suze srpskih majki i jauke očeva!

Sada je red da vam, u ime svoje zemlje, kažem - Francuska vas voli, kao što ste vi voleli nju i znamo šta vam dugujemo, poručio je večeras francuski predsednik Emanuel Makron na srpskom jeziku pred impresivnim brojem građana koji su došli da ga čuju, kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu.

Aleksandar Vučić i Emanuel Makron
Aleksandar Vučić i Emanuel Makron, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Evo, Francuska je ovde - rekao je Makron pokazujući rukom na svoje grudi i nastavio:

- Srbija je isto tako u našim srcima. Danas i zauvek - rekao je šef francuske države na srpskom jeziku.

To obraćanje Makrona, u društvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pred spomenikom zahvalnosti njegovoj zemlji simbolično je potvrdio ranije izrečene političke poruke o povratku Francuske u Srbiju.

Bilo je izuzetno svečano i emotivno večeras na Kalemegdanu. Takva atmosfera ponela je i Makrona, koji joj je i sam doprineo, obraćajući se na srpskom jeziku rečima koje su "gađale pravo u srce".

SRPSKI PVO DOBIJA SISTEM KOJI KIDA! "Mistral" BEZ GREŠKE uništava neprijatelja!

Emanuel Makron i Aleksandar Vučić
Emanuel Makron i Aleksandar Vučić, Foto: Predsedništvo

Posle pripremljenog govora, on je nastavio, nadahnuto i sa puno energije i emocija, da na poukama iz istorije, koje simbolizuje ovaj Spomenik, govori o budućnosti Srbije, i Francuske, ali i o mestu Srbije, uz Francusku i druge evropske nacije, u Evropi, u kojoj dele iste vrednosti na kojima grade trajni mir i budućnost.

On se zahvalio svima - predsedniku Srbije, članovima vlade, Beograđanima, Srbima i Francuzima, koji su se u tako velikom broju okupili, i, pozdravljan burnim apaluzom, rekao:

CEO KALEMEGDAN U SUZAMA! Makron stavio ruku na srce, dvaput se potapšao i izgovorio jednu rečenicu!

Aleksandar Vučić, Emanuel Makron
Aleksandar Vučić, Emanuel Makron, Foto: Tanjug/Tanja Valić

- Hvala vam, predsedniče, na izvanrednom dočeku i svima što ste došli u tolikom broju, duboko smo dirnuti. Vi pokazujete da poruka ispisana na Spomeniku zahvalnosti Francuskoj na kom piše - Volimo Francusku, kao što je ona volela nas - važi i sto godina kasnije.

- U ime svoje zemlje vam kažem da i Francuska voli vas, kao što ste vi voleli nju.

VUČIĆ I MAKRON PROPRAĆENI OVACIJAMA NA KALEMEGDANU Francuski predsednik održao govor na čistom SRPSKOM JEZIKU! (FOTO/VIDEO)

Aleksandar Vučić i Emanuel Makron
Aleksandar Vučić i Emanuel Makron, Foto: Printskrin

- Francuska zna šta sve duguje mučeničkoj i srčanoj Srbiji iz vremena Velikog rata, šta duguje njenim vojnicima koji su poginuli da bismo mi danas živeli u slobodi. Francuska nikad neće zaboraviti žrtvovanje srpskog naroda, iskušenja, suze majki, jauk očeva, nepresušnu bol preživelih - poručio je Makron na srpskom.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi