EVO KOGA ANALITIČARI VIDE NA PREMIJERSKOM MESTU Formiranje vlade u foto finišu, rokovi teku

Predsednik Republike Aleksandar Vučić najavio je danas da će novi mandatar za sastav vlade biti poznat u narednih nekoliko dana, a prema saznanjima Tanjuga nova sednica Skupštine na kojoj bi trebalo da se izabere novo rukovodstvo biće održana 7. ili 8. oktobra, nakon čega će, najverovatnije polovinom oktobra, Parlament izglasati i novu Vladu Srbije.

Vlada Srbije
Vlada Srbije, Foto: Alo / Masanori Jošida

U strankama koje su ušle u parlament, očekuju drugi krug konusltacija sa predsednikom koji je najavljen na prošlom sastanku i ističu da je na lideru naprednjaka da diktira i da formira vladu kakvu želi, s partnerima koje želi.

Vlada Srbije je u tehničkom mandatu i obavlja sve aktivnosti, a jedine stvari koje aktuelni sastav kabineta Ane Brnabić ne može da radi to je da preuzima obaveze za i u ime sledeće vlade i ne može da upućuje predloge zakona u parlament.

O imenima za predsednika skupštine i sastavu nove vlade se samo spekuliše, pa se za prvog čoveka zakonodavnog tela pominju Vladimir Orlić, Vladimir Marinković i Marija Obradović, dok mediji i analitičari Anu Brnabić vide kao novog-starog premijera.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi