Aleksandar Vučić
Christos DOGAS
Aleksandar Vučić

Christos DOGAS

Aleksandar Vučić, Foto: Christos DOGAS

Kako je izjavila portparolka šefice evropske diplomatije Maja Kocijančič, Federika Mogerini ostaje jedini posrednik u dijalogu Beograda i Prištine.

Kocijančičeva je to rekla za "Novosti", povodom najava da bi u ceo proces mogle da se aktivno uključe Nemačka (Angela Merkel) i posebno Francuska (Emanuel Makron).

Pročitajte još:

 

Ona kaže da se pozdravlja svaki angažman u podršci dijalogu koji olakšava EU, uključujući i mogući novi sastanak i naglašava da Mogerini obavlja svoju misiju.

Aleksandar Vučić, Angela Merkel, Emanuel Makron

Tanjug

Aleksandar Vučić, Angela Merkel, Emanuel Makron, Foto: Tanjug

"Naši kontakti se nastavljaju. Na primer, visoka predstavnica će učestvovati na sastanku lidera u okviru procesa Brdo-Brioni u Tirani 8. i 9. maja. Ona je spremna da ponovo sazove dijalog. Takođe je jasno da kosovska vlada treba da ukine tarife kako bi omogućila brzo obnavljanje dijaloga", kazala je Kocijančičeva.

Osvrnuvši se na održani samit u Berlinu, Kocijančičeva ističe da je ovaj skup pružio priliku za neformalnu razmenu mišljenja koja je bila otvorena i iskrena.

"Sastanak je takođe dao važan signal za angažman dveju država članica, Nemačke i Francuske, zajedno sa drugima, da i dalje, i sa više posvećenosti, podržavaju dijalog između Beograda i Prištine", navela je ona.

Komentari (1)

Viktor

06.05.2019 17:57

Ni sama EU nema ujednačen stav kada je u pitanju dijalog Beovrada i Prištine.