NATO AGRESIJA, NATO BOMBARDOVANJE
EPA/Dejan_Tasic
NATO AGRESIJA, NATO BOMBARDOVANJE

EPA/Dejan_Tasic

NATO AGRESIJA, NATO BOMBARDOVANJE, Foto: EPA/Dejan_Tasic

Srbi često ne shvataju političke i istorijske procese oko njih, pa raspravljaju o nepravdi koja nam je naneta, pravu i pravednosti, tražeći razloge za nesreću koja ih je snašla, a samo dodatno viktimizujući sebe. 

Politika, istorija, život, ne poznaju termine kao što su principi, pravda, pravednost, pa čak ni neki određeni smisao. Naša rasprava otišla je u smeru da li je agresija na Srbe bila nepravda. I za nas to ona jeste, ali za Nemce, Engleze, Amerikance i ostale učesnike zločina, ona to nije. Mi tražimo objašnjenja, pravdu, empatiju, emocije, definicije. To je suštinski odraz nemoći. Moćni tvore istoriju i sprovode pravdu, svoju pravdu.

Od kad je sveta i veka, jači napada slabijeg. Napada da mu otme ono što ima, porobi, opljačka, trajno eksploatiše ili jednostavno, napada da bi demonstirao silu.

Razlog zbog kog je NATO izvršio agresiju na Srbe je jednostavan - bili su jači i moćniji. To je otprilike kraj objašnjenja. Za Srbe pomalo razočaravajuće. Nema velikog cilja, nema drevne zavere i namere, nema masona, iluminata i Komiteta 300 sa tajnim hiljadugodišnjim planovima protiv Srba.

Napali su nas zato što su bili jači. Uradili su to 1999, 1941, 1914, uradili su to da bi svoje blagostanje gradili na eksploataciji naše krvi i teritorije ili prostog pokazivanja sile kojom ovaj, geostrateški važan, prostor drže pod kontrolom, dok se mi još uvek zamajavamo nekakvim velikim apstraktnim pričama. Uradiće to opet kada bude prilike.

Da smo mi bili jači, ne bi nas napali. Da smo imali čime da se branimo, ne bi krenuli na nas.

Peta kolona

Nikada se moderni krstaši nisu zaleteli ni na koga, za koga postoji naznaka žestokog vojnog odgovora - Iran ili Severnu Koreju npr. Zašto? Zato što su naučili lekciju u Vijetnamu.

U Vijetnamu su samo zbog sumnje za saradnju sa Amerima ubijali i osumnjičenog i čitavu njegovu familiju, za svaki slučaj, da se ne bi neko kasnije svetio. Tako su na dobar način demotivisali saradnike okupatora. Jeli su korenje i prolivali krv godinama, ali su ipak Jenkije poslali kući.

Napali su nas zato što su bili jači. Da smo imali čime da se branimo, ne bi nas napali, ali nije sve u S-300, ima nešto i u ljudskom materijalu.

Od istog autora:

Komentari (1)

Goran

13.04.2021 22:20

Pa neka te saradnike pocne da jede mrak.